News

Cine era puștiul român împușcat în reglarea de conturi mafiotă din Roma. Alexandru era pasionat de istorie și fotbal

Minorul de naționalitate română ucis vineri noaptea la periferia Romei se numea Alexandru Ivan și era elev în clasa a VIII-a.
14.01.2024 | 14:34
Cine era pustiul roman impuscat in reglarea de conturi mafiota din Roma Alexandru era pasionat de istorie si fotbal
Alexandru Ivan, în vârstă de 14 ani, a fost ucis într-un schimb de focuri, la Roma / Sursa foto: Gazeta Românească
ADVERTISEMENT

Alexandru Ivan, tânărul de 14 ani împușcat la Roma, provenea dintr-o familie de români care se mutase cu doi ani în urmă în Monte Compatri, o comună de 12.000 de locuitori situată în regiunea Lazio, aria metropolitană Roma.

Unchiul băiatului ucis în Italia: ”A murit fără vină”

Băiatul era elev al institutului ”Domenico Savio” și era pasionat de istorie și fotbal, sport pe care-l practica de ceva vreme alături de prietenii săi. El locuia aici cu mama, tatăl vitreg și cei doi frați mai mici.

ADVERTISEMENT

Potrivit SkyTG24, Alexandru se afla la locul tragediei împreună cu tatăl său vitreg, care ar mai fi avut probleme cu poliția, în trecut.

În seara respectivă, ei o sărbătoriseră pe Alexandra, mama băiatului. Familia victimei spun că băiatul nu avea nicio legătură cu bandele care ar fi deschis focul.

ADVERTISEMENT

„A murit fără motiv. I-au luat viața degeaba. A mers la școală și a jucat fotbal. Nu a ieșit în stradă, nu a fost în preajma drogurilor.

Fratele meu este partenerul mamei lui, i-a fost ca un fiu: a fost cu el aseară pentru ca voia sa se culce la un alt unchi”, a declarat Ionuț, unchiul lui Alexandru.

ADVERTISEMENT

Alexandru, împușcat într-o răfuială a narco-traficanților

Cei care l-au cunoscut mai spun că Alexandru era un băiat ”bun, tăcut, foarte politicos și chiar timid”. Pe de altă parte, mulți se întreabă, pe platformele sociale, cum este posibil ca un băiat de 14 ani să fie împușcat la ora 3 dimineața, într-o ambuscadă a unor traficanți, fără ca el să aibă legătură cu asta.

Polițiștii cred că Alexandru a fost ucis în timpul unei reglări de conturi în stil mafiot, între două bande de cartier. Conflictele de acest tip au cunoscut o amploare uriașă în ultimii ani, după ce poliția a arestat câțiva capi importanți ai lumii mafiote italiene.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a condus la o adevărată luptă pentru supremație între clanurile din zona Romei și la un adevărat val de violențe cu care Italia nu s-a mai confruntat în ultimii 30 de ani.

ADVERTISEMENT