News

Copil român, ucis în Italia. Poliția crede că a fost o reglare de conturi

Un copil român a fost ucis în stil mafiot, în Italia. Băiatul avea doar 14 ani și a fost executat cu un foc de armă, la Roma.
13.01.2024 | 15:04
Copil roman ucis in Italia Politia crede ca a fost o reglare de conturi
Incident teribil în Italia: un copil român a fost ucis în stil mafiot / Foto: Hepta (arhivă)
ADVERTISEMENT

Un copil de 14 ani, de naționalitate română, a fost împușcat mortal în Italia. Crima a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Roma.

Copil român ucis într-o reglare de conturi în stil mafiot

Incidentul s-a petrecut loc în jurul orei 03:00, în parcarea unei stații de metrou. Surse din anchetă indică o posibilă reglare între conturi rivale.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, băiatul român s-ar fi întâlnit cu câțiva tineri, posibil dintr-o grupare rivală, cu care avusese un conflict. Întâlnirea s-ar fi produs tocmai sub pretextul unei posibile împăcări.

Doar că discuția a degenerat și a s-a încheiat cu focuri de armă. Polițiștii cred că cel care l-a ucis pe băiatul român este tot un minor. Informațiile nu au fost confirmate oficial.

ADVERTISEMENT

Se pare că minorii implicați în conflict erau implicați în traficul de droguri, anunță Antena 3.

La scurt timp după incident, la fața locului și-au făcut apariția carabinierii și mai multe echipaje militare. Eforturile medicilor de a salva viața băiatului au fost zadarnice.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, un român de 33 de ani a fost împușcat mortal

În urmă cu un an, un român de 33 de ani a fost executat în stil mafiot, la Roma, tot în timpul unei reglări de conturi legate de droguri.

Bărbatul a fost împușcat de două persoane aflate pe o motocicletă, iar scena s-a produs în apropierea unui restaurant care era deschis la acea oră.

ADVERTISEMENT

Focurile de armă au provocat panică printre oamenii aflați în zonă. Românul a primit îngrijiri medicale de urgență, însă nu a supraviețuit. El era cunoscut polițiștilor pentru infracțiuni mărunte comise pe teritoriul Italiei.

Ce a provocat valul de violențe la Roma

În ultimii ani, străzile din Roma au devenit martore unui val crescut de violențe. Publicația Il Corriere della Sera scria în aprilie 2023 că în decurs de șase luni au avut loc 20 de omucideri, la care se adaugă alte 15 schimburi de focuri între bandele care își dispută supremația.

Lupta dintre bandele rivale ar fi fost declanșată de arestarea unor importanți capi ai lumii mafiote de către poliție, începând cu anul 2022. Vidul de putere a dat naștere unui război de stradă fără precedent în capitala Italiei, din anii ’80 până azi.

ADVERTISEMENT
Tags: