News

Cine este Claudiu Târziu, co-președintele AUR. Homofob și simpatizant legionar

07.12.2020 | 12:09
Cine este Claudiu Tarziu copresedintele AUR Homofob si simpatizant legionar
Cine este Claudiu Târziu, co-președintele AUR. Homofob și simpatizant legionar. Sursa foto: RFI.ro
ADVERTISEMENT

Conform organigramei, AUR, formațiunea surpriză de la alegerile parlamentare de duminică, este condusă de George Simion și Claudiu Târziu, ambii co-președinți.

În ceea ce-l privește pe Claudiu Târziu, chiar dacă nu este o figură atât de vocală precum colegul său de partid, acesta este destul de cunoscut opiniei publice din România.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 47 de ani, acesta a fost membru al Consiliului Național de Coordonare al Coaliției pentru Familie în perioada de strângere a semnăturilor pentru modificarea Constituției și una dintre vocile pro-referendum.

Cine este Claudiu Târziu, co-președintele AUR

Târziu a absolvit Facultatea de Drept a Universității Mihai Eminescu din Iași, precum și Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA Bucureşti. În mediul online, acesta a anunțat că practică meseria de jurnalist de 28 de ani.

ADVERTISEMENT

Din CV-ul său public aflăm că liderul AUR coordonează publicația rostonline.ro, de influență legionară, este director al Editurii ”Rost”, precum și director de marketing la SC Cosânzeana Edit Pres SRL (firmă care editează Revista AS), conform CV-ului lui.

Claudiu Târziu a fost unul dintre membrii Consiliului Național de Coordonare al Coaliției pentru Familie și unul dintre susținătorii mișcării antiavort.

ADVERTISEMENT

Cine boicotează Referendumul pentru Căsătorie sau votează împotrivă este contra libertății, lipsit de dragoste și iresponsabil”, a declarat Târziu, în opinia căruia ”partidele care au trădat familia românească trebuie scoase din Parlament”.

Pe site-ul său, Târziu nu-și ascunde simpatia pentru Corneliu Zelea Codreanu: ”Care adevăr istoric a fost ignorat de Ion Cristoiu când l-a portretizat pe Codreanu? Nu era charismatic, incoruptibil şi idealist (sau, mă rog, dacă vreţi, romantic)? Cînd şi ce dovezi sînt că Mişcarea Legionară a pregătit asasinarea în masă a evreilor?”.

ADVERTISEMENT

În campania electorală, Claudiu Târziu a descris partidul ca fiind unul anti-sistem, care luptă împotriva partidelor „ipocrite”, pentru „interesul național” și ca să declanșeze „reforma clasei politice”.

Claudiu Târziu, opinii anti homosexualilor

De-a lungul ultimilor ani, Târziu a avut păreri destul de controversate despre homosexualitate. În 2013, într-un articol publicat de acesta, intitulat ”Tăcerea mieilor, bucuria gay-ilor”, acesta se plângea că lobby-urile și propaganda homosexualilor au fost atât de abile, încât au reușit ”să timoreze o țară întreagă”.

”Imaginaţi-vă că un dependent de droguri ar pretinde legalizarea stupefiantelor ori un beţiv ar solicita să i se permită prin lege să vină beat la serviciu, sau un alienat mintal ar insista ca legiuitorul să-l declare sănătos şi să fie tratat ca atare, sau, în fine, un zoofil şi-ar revendica dreptul de a întemeia o «familie» cu găina, oaia sau vaca de care s-a îndrăgostit.

Vi se par nişte ipoteze forţate? Ei, bine, acum 20 de ani, şi homosexualitatea era privită la fel. Nici un om cu capul pe umeri nu se referea la homosexuali decât ca la dezaxaţi, ca la unii care sunt în afara normalităţii fie din pricina unei boli, fie din viciu”, preciza Claudiu Târziu în articol, conform Libertatea.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a fost înființată în septembrie 2019 de George Simion, cunoscut ca fondator al platformei Acțiunea 2012 care militează pentru unirea cu Republica Moldova.

ADVERTISEMENT