News

Cine este copilul de 4 ani mort de COVID-19. Ce alte boli mai avea

09.11.2020 | 13:39
Cine este copilul de 4 ani mort de COVID19 Ce alte boli mai avea
ADVERTISEMENT

În ultimele 24 de ore, autoritățile din România au anunțat un un nou deces de COVID-19 survenit în rândul copiilor. Este doar de o fetiță de doar 4 ani.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, la raportarea de luni, alte 130 de decese, între care o fetiță de 4 ani cu comorbidități. La Terapie Intensivă sunt internați 1076 pacienți.

ADVERTISEMENT

Fetița care a murit era din județul Iași și avea comorbidități, inclusiv imunodeficiență celulară, au precizat autoritățile.

Cine este copilul de 4 ani mort de COVID-19 în România, conform ultimei raportări

Fetița din județul Iași este al doilea deces din categoria de vârstă 0-9 ani din România în perioada pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Pe 11 octombrie, un alt copil, în vârstă de doar patru luni, din judeţul Mureş, a decedat tot bolnav de COVID-19. Băieţelul avea comorbidităţi accentuate.

”A fost unul din cei patru copii care au fost la noi, cel de la Săcele, cu afecţiune cardiacă, epilepsie în tratament şi altele. Era malformat, într-o stare gravă, a evoluat nefavorabil în perioada asta”, a spus, la acea dată Camelia Grigore, directorul Spitalului de Pediatrie din Sibiu.

ADVERTISEMENT

Peste 8 mii de decese din cauza COVID-19 în România

În ce privește bilanțul negru de luni, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că au murit 72 de bărbați și 58 de femei, care erau internați în spitale din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Ilfov și București.

Din acest total, 127 dintre pacienți, printre care și fetița de 4 ani din Iași, sufereau și de alte afecțiuni, dar se consideră că infecția cu COVID-19 le-a agravat starea și a grăbit deznodământul tragic. În cazul altor 3, aceștia erau sănătoși înainte de infecția cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Numărul total al deceselor din cauza COVID-19 a depășit 8000 în România de la începutul pandemiei. Numărul de persoane internate cu noul coronavirus este de 12.688.

ADVERTISEMENT