News

Incendiu devastator la o pensiune din Prahova, soldat cu șapte morţi. Doi copii, printre victime. Update

Un incendiu puternic a izbucnit la pensiunea Ferma Dacilor, din localitatea Tohani, mai multe persoane rămânând blocate la mansarda clădirii.
27.12.2023 | 10:47
Incendiu devastator la o pensiune din Prahova soldat cu sapte morti Doi copii printre victime Update
Incendiu puternic la pensiunea Ferma Dacilor din Tohani/ Foto: Departamentul pentru Situații de Urgență
ADVERTISEMENT
27-12-2023
08:47

A mai rămas o singură persoană dispărută

A fost anunțată găsirea a celui de-al șaptelea cadavru, un copil, printre ruinele pensiunii Ferma Dacilor. A mai rămas o singură persoană nedescoperită, pompierii continuând cercetările la mai bine de 24 de ore de la tragedie.

A fost extrasă cea de-a șaptea victimă, decedată (minor). Se continuă acțiunea de căutare”, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență printr-o postare pe Facebook. Este al doilea copil găsit printre ruine.

Imediat după izbucnirea incendiului au fost date opt persoane ca dispărute, fiind vorba, cu o singură excepție, de turiști care erau cazați la mansarda clădirii. Deocamdată, nu se știe dacă unul dintre cadavrele descoperite aparține unui copil sau unui adult.

26-12-2023
16:59

Bilanţul a crescut la şase morţi şi doi dispăruţi

La mai bine de la 12 ore de la izbucnirea incendiului care a mistuit Pensiunea Ferma Dacilor, din Tohani, ISU Prahova a anunţat că fost extrasă şi cea de-a șasea victimă.

Din cauza faptul că aceasta este carbonizată, deocamdată nu se poate preciza dacă este adult sau minor. Se continuă acțiunile de căutare.

Anterior fuseseră extrase alte cinci victime, patru adulţi şi un copil. Persoanele pe care pompierii încă le căutau se presupune că erau doi copii și un adult.

26-12-2023
13:20

Bilanț revizuit al victimelor. O primă ipoteză oficială a autorităților

Virgiliu Nanu, prefectul de Prahova, a revenit asupra afirmației legate de găsirea unui al șaselea cadavru, precizând că numărul acestora este de cinci. „Din cele opt au fost găsite cinci persoane. Mai sunt trei care urmează… Deci doi copii plus un adult”, a spus prefectul.

Acesta a precizat că una dintre victime nu era cazată la pensiune, fiind vorba de un angajat la pensiune în vârstă de 48 de ani care intrase în clădire să-și salveze copiii, însă nu a mai reușit să iasă din pensiune. Cele trei persoane dispărute sunt doi copii și un tânăr între 20 și 30 de ani.

Prefectul Nanu a precizat că incendiul a izbucnit la mansardă, în zona spațiilor de cazare. Asta înseamnă că ipoteza unui foc pus deliberat, de la bucătărie, nu se susține. Anterior, un angajat menționase această variantă în legătură cu o persoană care avusese un conflict cu soția.

26-12-2023
11:22

Incendiul a fost lichidat, pompierii au găsit încă o victimă

Incendiul a fost lichidat, se continuă acțiunea de căutare a celorlalte persoane surprinse”, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență. Este vorba de persoanele care se aflau la mansarda clădirii și nu au reușit să iasă.

Virgiliu Nanu, prefectul de Prahova, a anunțat, într-o intervenție la Antena 3 că a fost găsit și un al șaselea cadavru carbonizat în ruinele pensiunii Ferma Dacilor, însă nu a putut preciza dacă este vorba de un copil sau un adult.

Medicul Violeta Tănase, de la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești a precizat că cei doi răniți care au reușit să iasă din pensiune au suferit arsuri pe surpafața corpului de 5%, respectiv 8%. Ultimul este adolescentul de 16 ani care a fost transferat la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

26-12-2023
10:18

A cincea victimă găsită carbonizată

ompierii au găsit o a cincea victimă a incendiului izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, fiind vorba despre încă un adult al cărui trup este carbonizat, se arată într-un comunicat al ISU Prahova.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că anchetatorii nu exclud nicio variantă, fiind luate în calcul atât izbucnirea focului ca urmare a unei acţiuni intenţionate, cât şi varianta unui accident.

Conform datelor comunicate anterior de ISU Prahova, Ferma Dacilor este un operator economic cu funcţiuni de cazare şi restaurant, aflat în satul prahovean Tohani.

Potrivit ISU Prahova, în anul 2019 a fost efectuată la acest obiectiv o “verificare pe fond”, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului şi au fost aplicate 6 avertismente.

 

26-12-2023
10:04

Numărul morților a crescut la patru

ISU anunță că a mai fost găsit trupul unei persoane carbonizate de incendiul care a cuprins marţi dimineaţă pensiunea Farma Dacilor, din Tohani. Este vorba de o persoană adultă, astfel că numărul morţilor a crescut la patru, un copil şi trei adulţi.

În continuare sunt căutate alte persoane, date dispărute, care s-ar fi aflat la mansardă în momentul izbucnirii incendiului.

În momentul izbucnirii focului se pare că 22 de persoane se aflau în clădire. Incendiul nu a fost încă lichidat, astfel că deocamdată nu se pot face cercetări la faţa locului

ISU Prahova a anunţat că pensiunea nu avea autorizaţie la incendiu. Ea a fost construită în 2014 şi era construită din materiale uşor inflamabile, inclusiv lemn şi trestie.

26-12-2023
08:54

Crește numărul persoanelor ucise de flăcări

Salvatorii au mai descoperit trupul carbonizat al unui adult prins în incendiu izbucnit la pensiunea Ferma Dacilor din județul Prahova. Numărul deceselor a ajuns astfel la trei. Alte cinci persoane sunt căutate.

Potrivit Digi24, numărul persoanelor cazate la pensiune era mai mare decât cel anunțat inițial. Astfel în incintă ar fi fost 26 de persoane și nu 22, patru dintre ele fiind turiști, iar restul membri ai familiei patronului.

Potrivit informațiilor de până la acest moment, 18 persoane s-au autoevacuat, iar două dintre acestea au ajuns la spital cu arsuri minore. Trei persoane au fost găsite decedate, în vreme ce despre alte cinci nu sunt informații la acest moment.

ISU Prahova a anunțat că pensiunea nu are autorizație de securitate la incendiu. 

26-12-2023
08:10

Una dintre victime este fiul patronului

Potrivit Digi24, în pensiune se aflau 22 de persoane la momentul izbucnirii incendiului. Patru erau turiști, iar restul participaseră la o petrecere privată organizată de către patronul pensiunii în seara dinainte.

Prefectul de Prahova, Virgil Nanu, susține că pensiunea Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu, ultima amendă dată patronului datând din anul 2019. Autoritățile urmează să stabilească cu exactitate în ce măsură erau respectate normele de siguranță.

Pompierii continuă să caute printre ruinele fumegânde ale pensiunii trupurile celor erau cazați la mansarda pensiunii însă căutările sunt îngreunate de faptul că temperatura este încă foarte înaltă. Se pare că una dintre vicitmele incendiului era chiar fiul patronului.

În cursul dimineții de marți un incendiu puternic a cuprins pensiunea Ferma Dacilor din localitatea Tohani, județul Prahova. Până acum au fost găsite trupurile carbonizate ale unui copil și unui adult, iar alte șase persoane – doi copii și patru adulți – sunt date dispărute, informează Agerpres.

Incendiu devastator la o pensiune din Prahova

Incendiul a fost cu atât mai puternic cu cât pensiunea este o clădire din lemn, cu parter și mansardă. Prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu, a precizat că turiștii cazați la parter au apucat să părăsească pensiunea, însă cei de la mansardă au rămas blocați în interiorul clădirii.

ADVERTISEMENT

Până la acest moment, două persoane cu arsuri la nivelul feţei şi al membrelor superioare au fost asistate medical (conştiente). Totodată, pentru identificarea şi a altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare.

Intervenţia este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafaţa afectată fiind mai mare de 1.000 mp”, a anunţat inițial Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

ADVERTISEMENT

Persoanele rănite sunt o femeie de 48 de ani şi un adolescent de 16 ani și au primit îngrijiri medicale înainte de a fi duse de urgență la spital. Ulterior, s-a anunțat că a fost găsit și trupul carbonizat al unui copil, precum și cel al unui adult.

Alte șase persoane sunt căutate, fiind vorba despre turiști care erau cazați la mansardă și care nu au apucat să se evacueze. Șansele ca ei să fie găsiți în viață sunt mici întrucât, în timpul incendiului, mansarda s-a prăbușit peste cei din interior.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție însă nu au putut interveni eficient întrucât clădirea din lemn a ars cu mare repeziciune, fiind distrusă aproape în totalitate. Pompierii încearcă acum să recupereze trupurile celor prinși în pensiune.

La locul tragediei au fost trimise 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Prahova, 1 autospecială transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă și 3 ambulanțe SAJ.

ADVERTISEMENT