News

Cine sunt interlopii Cotoiu și Munteanu, românii de pe lista celor mai căutați infractori periculoși din Europa

Doi români ocupă locuri ”de frunte” pe lista celor mai căutați infractori periculoși din Europa. Lista a fost publicată de Europol.
10.12.2023 | 17:34
Cine sunt interlopii Cotoiu si Munteanu romanii de pe lista celor mai cautati infractori periculosi din Europa
Adrian Cotoș și Adrian Munteanu sunt românii de pe lista ”Most Wanted” emisă de Europol
ADVERTISEMENT

Agenția UE pentru combaterea criminalității, Europol, a actualizat lista celor mai căutați infractori de pe continent. Printre aceștia se numără și doi români.

Cotoiu, apropiat al clanului Sportivilor

Adrian Cotos are 40 de ani și este poreclit Cotoiu. El a fost condamnat la 10 ani și jumătate de închisoare pentru trafic ilicit de stupefiante.

ADVERTISEMENT

Potrivit Europol, el este s-a ocupat de trafic de droguri de mare risc (cocaină), în cursul anului 2021. Un an mai târziu, el a fost condamnat de Tribunalul Brașov la 8 ani și 945 de zile, pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul stupefiantelor. Cotoș a dispărut de la domiciliu, iar autoritățile au emis un mandat de arestare în lipsă.

Cotoiu, așa cum e cunoscut bărbatul, este un apropiat al clanului Sportivilor, și a făcut parte dintr-o rețea infracțională alături de Valentin Moisin, fiul interlopului Alen Moisin. Cei doi au fost arestați în mai 2021, la capătul unei operațiuni a DIICOT Brașov. Europol l-a încadrat pe Adrian Cotoi drept un infractor periculos.

ADVERTISEMENT

Adrian Munteanu, condamnat pentru trafic de minori

Al doilea român de pe lista agenției se numește Adrian Munteanu și are tot 40 de ani. Originar din județul Vrancea, el se extrage unei condamnări de 11 ani și 8 luni de închisoare, pentru participarea la o organizație criminală, exploatarea sexuală a copiilor, pornografie infantilă și trafic de ființa umane.

“Munteanu Adrian de 40 ani Domiciliu – com. Ploscuteni, jud. Vrancea Semnalmente: 173 cm, greutate – 75 kg; ten – deschis; ochi căprui; fața ovală; păr șaten-drept, poartă barba- mare.

ADVERTISEMENT

Munteanu Adrian se sustrage executării măsurii pedepsei închisorii de 11 ani și 5 luni, aplicată de Tribunalul Bacău prin Mandatul de Executare a Pedepsei Închisorii nr. 5/D din 18.09.2023 pentru comiterea mai multor infracțiuni (constituirea în grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism)”, arată Poliția Română, citată de Observator.

Ambii infractori au fugit, după ce instanța îi eliberase din arest preventiv

Adrian Munteanu a organizat una dintre cele mai mari rețele de prostituție din vestul Europei. El racola tinere din zona Moldovei și le obliga să se prostitueze în străinătate. Cel puțin trei dintre fete erau minore.

ADVERTISEMENT

În 2020, membrii grupării lui Munteanu au fost condamnați, în total, la 83 de ani de închisoare, de către Tribunalul Bacău. Liderul grupului s-a ascuns până în 2021, când a fost prins în Germania și trimis în țară.

În 2023, el a fost condamnat, însă nu a mai fost găsit la domiciliu. Instanța îl plasase sub control judiciar, însă acesta a reușit să se facă nevăzut.

ADVERTISEMENT
Tags: