Sport

Cine este Danielle Collins, adversara Soranei Cîrstea din optimi la Miami. La sfârșitul anului vrea să se retragă

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală la Miami Open. Pentru un loc în sferturi, jucătoarea din România o va întâlni pe Danielle Collins
25.03.2024 | 14:30
Cine este Danielle Collins adversara Soranei Cirstea din optimi la Miami La sfarsitul anului vrea sa se retraga
Cine este Danielle Collins, adversara Soranei Cîrstea din optimi la Miami. La sfârșitul anului vrea să se retragă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală la Miami Open, după o victorie impresionantă în fața Dariei Kasatikina, scor 7-5, 6-2. Pentru un loc în sferturi, Sorana o va înfrunta pe Danielle Collins. Meciul va avea loc, luni, 25 martie și va putea fi urmărit în format live video online pe FANATIK.RO. 

Cine este Danielle Collins, adversara Soranei Cîrstea din optimi la Miami

Danielle Collins este o jucătoare din America, aflată în prezent pe locul 53 WTA. Danielle a reușit câteva rezultate notabile în cariera ei. În 2022, aceasta a jucat o finală de Grand Slam, la Australian Open. Acolo ea avea să fie învinsă de numărul 1 mondial la acea vreme, Ashleigh Barty.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea în vârsta de 30 de ani a reușit să câștige 2 titluri în cariera ei, ajungând cel mai sus în clasament, pe locul 7. Danielle este o amintire plăcută a fanilor din România. În 2021, aceasta a fost învinsă în semifinalele turneului de la Hamburg de Gabi Ruse, Gabi care avea să câștige și turneul.

Din păcate, Gabi nu are doar amintiri plăcute cu jucătoarea din America. La o săptămână mai târziu, cele două s-au întâlnit, din nou, în finala turneului de la Palermo. Danielle Collins a reușit să câștige atunci turneul după o finală în care a trecut de Gabi Ruse cu scorul de 6-4, 6-2.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea s-a întâlnit și ea cu jucătoarea din America, în urmă cu aproape 6 ani, la turneul de la Roma. Collins avea să câștige singura partidă directă dintre cele două cu scorul de 6-3, 4-6, 6-3.

„Îmi aduc aminte că am jucat cu Collins la Roma, acum câțiva ani, dar e clar că s-au schimbat multe. Voi vedea cine va câștiga și voi încerca să fac o tactică bună, dar mereu am crezut că trebuie să-mi impun jocul și să fiu agresivă, să fiu în controlul punctului” , a declarat Sorana Cîrstea.

ADVERTISEMENT

Danielle Collins are o înțelegere bună a banilor

Danielle Collins a absolvit Universitatea din Virginia în 2016 cu o diplomă de studii în domeniul media. Dar ce avea ea nevoie cu adevărat atunci când și-a început o carieră în tenisul profesionist era o mai bună înțelegere a banilor.

„Am absolvit una dintre cele mai bune facultăți din țară, dar nu fiecare program te pregătește să fii o persoana pricepută financiar. Când am terminat universitatea, nu știam cum funcționează banii.

ADVERTISEMENT

Unul din lucrurile unice pe care le deții când devii un atlet profesionist este că ai această oportunitate de a câștiga mulți bani la o vârstă foarte fragedă, iar când ești tânăr nu știi întotdeauna cum să-i gestionezi.

Din păcate, știm cu toții poveștile anumitor sportivi care au avut o grămadă de banii, dar cu timpul i-au pierdut pe toți. Am fost cu adevărat norocoasă, am avut niște mentori incredibili în afara tenisului care m-au ajutat să mă pun într-o situație în care pot fi liberă din punct de vedere financiar” a declarat jucătoarea în anul 2022.

  • Danielle Collins a câștigat aproape 7 milioane de euro de a lungul carierei în tenis.

Collins vrea să se retragă la finalul anului 2024

Jucătoarea în vârstă de 30 de ani a suferit mult din cauza unor probleme de sănătate de a lungul carierei. Finalista la Australian Open 2022 a anunțat în ianuarie că se va retrage din sport la sfârșitul sezonului.

„Sunt și o persoană care s-a confruntat cu multe probleme atât la nivel mental, cât și de sănătate și asta nu a fost ușor. Nu a fost ceva care a ajuns să-mi definească cariera.

Am reușit să depășesc multe dintre probleme pe care le-am avut și, desigur, au existat provocări pe parcurs, dar am reușit să trec prin două afecțiuni inflamatorii cronice și m-am descurcat destul de bine.” a declarat sportiva în luna Ianuarie.

ADVERTISEMENT