Sport

Sorana Cîrstea înfruntă o finalistă de Grand Slam în optimi la Miami Open. S-a stabilit ora meciului

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală de la Miami Open 2024, acolo unde va întâlni o fostă finalistă de Grand Slam.
25.03.2024 | 09:01
Sorana Cirstea infrunta o finalista de Grand Slam in optimi la Miami Open Sa stabilit ora meciului
Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din optimile WTA Miami. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
25-03-2024
07:10

Sorana Cîrstea - Danielle Collins în optimi la Miami Open

Sorana Cîrstea (24 WTA) o înfruntă pe Danielle Collins (53 WTA) în optimi la WTA Miami. Americanca, fostă finalistă la Australian Open, a învins-o în turul 3 pe rusoaica Elina Avanesyan, scor 6-1, 6-2.

Sorana Cîrstea și Danielle Collins s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA. Sportiva din SUA s-a impus în 2018 la WTA Roma, pe zgură, scor 6-3, 4-6, 6-4.

Partida de la Miami este programată a 4-a pe Butch Bucholz (a treia ca mărime de la Miami Open) și va începe în jurul orei 21:30, ora României. 

Înainte de victoria cu Elina Avanesyan, Danielle Collins le-a învins pe Bernarda Pera și Anastasia Potapova. Americanca a câștigat două titluri WTA în carieră la San Jose și Palermo (ambele 2022) și a atins cea mai bună clasare în iulie 2022, locul 7. 

Finalistă la Australian Open în 2022, Collins a anunțat că se retrage din tenis la finalul sezonului. Pentru prezența în optimi, Sorana Cîrstea și Danielle Collins și-au asigurat un cec în valoare de 101.000 de dolari și 120 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

Jucătoarea de 33 de ani se simte foarte bine la competiția din Florida. Anul trecut ea a ajuns până în faza semifinalelor după victorii la Caroline Garcia, Marketa Vondrousova și Aryna Sabalenka.

Sorana Cîrstea, favorită în optimi la Miami Open 2024

Cap de serie numărul 19, Sorana Cîrstea a dat lovitura la Miami Open 2024, calificându-se în optimile de finală după o victorie impresionantă, scor 7-5, 6-2, în fața rusoaicei Daria Kasatkina, a 10-a favorită.

ADVERTISEMENT

Românca aflată pe locul 24 în clasamentul WTA își continuă astfel parcursul impresionant la turneul care se desfășoară la complexul Miami Gardens. Cîrstea își va afla adversara din optimi abia la finalul zilei.

Ea va juca mai departe cu învingătoarea partidei dintre americanca Danielle Collins, locul 53 WTA, și rusoaica Elina Avanesyan, poziția 65 în clasamentul mondial. Întâlnirea dintre cele două este ultima de pe Grandstand și va începe în jurul orei 22:30.

ADVERTISEMENT

Dacă un duel cu Avanesyan ar însemna o premieră, Cîrstea a mai jucat o singură dată împotriva lui Collins. Americanca s-a impus cu 6-3, 4-6, 6-4, după un meci maraton desfășurat în primul tur la Roma, în 2018.

Collins se retrage la finalul anului

Danielle Collins are în palmares o finală de Grand Slam la Australian Open în urmă cu doi ani, acolo unde a fost învinsă de Ashleigh Barty. Tot în 2022, ea a avut cea mai bună clasare WTA din carieră, urcând până pe locul 7.

ADVERTISEMENT

Americanca a ajuns între timp la 30 de ani, iar după înfrângerea suferită în fața liderului mondial Iga Swiatek, în turul 2 de la Australian Open 2024, a surprins pe toată lumea când a anunțat că la finalul anului se va retrage.

La doar 21 de ani, Elina Avanesyan este una dintre marile speranțe ale tenisului din Rusia. Deși nu a câștigat nimic deocamdată, ea are un parcurs excelent la Miami Open 2024, eliminându-le până acum pe Erika Andreeva și Ons Jabeur.

ADVERTISEMENT

După victoria din turul precedent în fața lui Sloane Stephens, Sorana Cîrstea a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK și a dezvăluit că, după turneul din Florida, va începe colaborarea cu un nou antrenor pentru sezonul de zgură. Este vorba de Albert Costa (48 de ani), câștigătorul de la Roland Garros 2002 și căpitanul echipei de Cupa Davis a Spaniei din perioada 2008-2011.

ADVERTISEMENT