Life

Cine este doctorul care a furat creierul lui Albert Einstein. I-a făcut necropsia și a fugit cu el

Cine este doctorul care a furat creierul lui Albert Einstein. Acesta i-a efectuat necropsia și după a fugit cu materie cenușie.
07.07.2023 | 00:25
Cine este doctorul care a furat creierul lui Albert Einstein Ia facut necropsia si a fugit cu el
Cine este doctorul care a furat creierul lui Albert Einstein. Foto: Colaj Fanatik / Capturi Youtube / Pinterest
ADVERTISEMENT

Cine este doctorul care i-a furat creierul lui Albert Einstein. Acesta a vrut să facă teste pe el pentru a descoperi cum era savantul un geniu.

Cine este doctorul care a furat creierul lui Albert Einstein

Albert Einstein a murit pe 18 aprilie 1955, din cauza unei rupturi de aortă. La doar câteva ore de la deces, creierul acestuia deja fusese furat.

ADVERTISEMENT

Patologul de serviciu de la spitalul Princeton, acolo unde se află savantul, i-a furat creierul. Thomas Harvey trebuia să descopere care a fost cauza morții fizicianului.

Doar că el a avut alte interese și voia să știe cu ce era diferit creierul savantului față de cel al oamenilor normali. Așa că a decis să fure creierul lui Albert Einstein!

ADVERTISEMENT

Astfel, ultima dorință a savantului nu a fost îndeplinită. El voia să fie incinerat complet, cu tot cu creier, iar apoi fiul său să îi împrăștie cenușa într-un loc rămas secret.

Doar că numai o parte din corp a fost dusă la incinerare, dar fără globii oculari și fără creier. Acesta din urmă a fost pus în formol de patolog.

ADVERTISEMENT

Abia a doua zi a aflat Hans Albert, fiul celebrului savant, că creierul tatălui său fusese furat. Presa vremii a scris despre acest eveniment ciudat: „Creierul care a elaborat teoria relativității și a făcut posibilă dezvoltarea fisiunii nucleare a fost păstrat pentru studiu științific”.

Ce a decis fiul lui Albert Einstein. Ce s-a descoperit despre creier

Fiul lui Einstein și-a dat până la urmă acordul pentru cercetarea științifică a creierului tatălui său genial. Thomas Harvey  chiar a trimis bucăți din acesta către savanți din diferite colțuri ale lumii.

ADVERTISEMENT

O parte din creier a fost disecată și analizată în laboratorul de la Universitatea Pennsylvania. Primele studii au apărut abia în 1985.

În mare parte, cercetătorii nu au descoperit nimic despre creierul savantului. Acesta era mai ușor decât creierul unei persoane obișnuite și prezenta mai multe celule gliale în regiunea de creier responsabilă pentru sintetizarea informației.

Doctorul care i-a furat creierul lui Albert Einstein a fost dat afară de la Spitalul Princeton în anul 1960.

ADVERTISEMENT