News

Un băiat de 11 ani, mai inteligent decât Albert Einstein sau Stephen Hawking. Ce planuri de viitor are

Un băiat de 11 ani din Marea Britanie e mai inteligent ca Albert Einstein sau Stephen Hawking, cel puțin conform testului Mensa.
18.11.2022 | 23:11
Un baiat de 11 ani mai inteligent decat Albert Einstein sau Stephen Hawking Ce planuri de viitor are
Cel mai inteligent copil, peste Hawking și Einstein. Foto: BBC
ADVERTISEMENT

Băiatul a obținut 162 de puncte la testul de inteligență Mensa, cu două mai multe decât Einstein și Hawking. Yusuf e determinat să studieze matematica la Cambridge sau Oxford, fiind pasionat de Sudoku și cuburi Rubik.

Un băiat de 11 ani, mai inteligent ca Albert Einstein

Micuțul din Leeds a obținut, astfel, cel mai mare punctaj posibil la un test Mensa, conform Observatornews.ro. Yusuf Shah are doare 11 ani, însă a obținut cu două puncte peste Stephen Hawking. Einstein nu a dat niciodată oficial testul, însă se crede că era cam la același nivel.

ADVERTISEMENT

Copilul s-a înscris la acest test după ce colegii săi de școală îi spuneau mereu că e foarte inteligent și l-au încurajat să se testeze. Doar 1% din persoane reușesc să obțină procentajul maxim la acest test, însă toți sunt adulți.

Pentru Yusuf, un elev în clasa a 6-a, acest rezultat nu înseamnă mare lucru momentan, însă băiatul și-ar dori să urmeze o facultate de top precum Cambridge sau Oxford.

ADVERTISEMENT

Până atunci, Yusuf încearcă să-și stimuleze creierul mereu bucurându-se de Sudoku și rezolvarea cuburilor Rubik. Fratele mai mic al băiatului, Khalid, are doar opt ani, însă și-a propus să facă și el testul când va fi mai mare.

Conform datelor oficiale, Mensa e ”o organizație internațională non-profit a oamenilor cu un IQ mult peste medie, membrii ei clasându-se printre primii 2% la testele de inteligență folosite de organizație”.

ADVERTISEMENT

Fondată în 1946 de Roland Berrill, un avocat australian, scopul a fost să adune oamenii inteligenți din întreaga lume, indiferent de rang, rasă sau religie. Cu peste 100.000 de membri, Mensa are în rândurile sale și trei copii minune.

Este vorba de Oscar Wrigley (cea mai tânără persoană intrată aici) admis în 2009 la vârsta de doi ani, cinci luni și 11 zile și al cărui IQ ar fi 160.

ADVERTISEMENT

Elise Tan Roberts, din Edmonton, Londra, care a fost acceptat, în 2008, cu un IQ de 154 la vârsta de doar doi ani, patru luni și 14 zile și Ben Woods, care avea doi ani și 10 luni în 1995, cu un IQ de 160.

ADVERTISEMENT