Simona Halep

Cine este Elise Mertens, adversara Simonei Halep din turul 3 de la Madrid! Scandal după singura victorie contra româncei: “O prefăcătorie”

03.05.2021 | 19:15
Cine este Elise Mertens adversara Simonei Halep din turul 3 de la Madrid Scandal dupa singura victorie contra romancei O prefacatorie
Elise Mertens a avut prestații bune la Madrid, în special în partida cu Elena Rybakina. Sursă foto: Twittter Elise Mertens
ADVERTISEMENT

Simona Halep o va înfrunta pe Elise Mertens în turul 3 la WTA Madrid. Partida este programată marți, iar ora de start va fi anunțată în cursul zilei de luni. Este primul cap de serie pe care îl înfruntă Halep la această ediție a competiției.

Elise Mertens este favorită 13 la Madrid și a ajuns în turul 3 după ce a trecut de Shuai Zhang și Elena Rybakina. De partea cealaltă, Simona Halep le-a învins pe Sara Sorribes Tormo și Saisai Zheng.

ADVERTISEMENT

Simona Halep și Elise Mertens s-au înfruntat de cinci ori până acum, iar românca s-a impus în patru ocazii. Trei dintre aceste succese au venit chiar pe zgură, la Madrid și Roland Garros, 2019, plus Praga, 2020. Simona a învins-o pe belciancă și la Australian Open 2020, tot în minimum de seturi.

Cine este Elise Mertens, următoarea adversară a Simonei Halep la Madrid. Trucul prin care a întors-o pe româncă în finală la Doha

Singurul succes al lui Mertens în fața Simonei Halep a fost în finala de la Doha, în 2019. Belgianca s-a impus atunci în trei seturi, 3-6, 6-4, 6-3. A fost un joc pe care Simona părea să îl aibă sub control, cu set și break avantaj în manșa secundă.

ADVERTISEMENT

Jocul s-a întors după ce Elise Mertens a cerut un time-out medical, imediat după ce și-a pierdut serviciul în setul doi. Problemele belgiencei păreau cât se poate de serioase, iar aceasta a mers la vestiare preț de câteva minute.

Dar la revenirea pe teren, Mertens nu a mai dat nici cel mai mic semn că ar avea probleme medicale. Iar strategia ei a dat roade, pentru că jocul Simonei a fost mult mai slab din acel moment. Au fost patru game-uri la rând câștigate de Mertens, care a câștigat setul doi și apoi și decisivul.

ADVERTISEMENT

Mertens, criticată de fani şi de Cristian Tudor Popescu. Ce i s-a transmis după finala câştigată la Doha

În mediul online, Elise Mertens a primit foarte multe critici pentru trucul prin care a reușit să o scoată din ritm pe Simona Halep. Mai ales că nu era prima dată în turneu când făcea asta. Iată cele mai dure comentarii pe rețelele de socializare.

  • “Surpriză, surpriză. Mertens a luat o nouă pauză, la fel ca ieri, ca să încerce să o scoată pe Halep din ritm!”
  • “Urât și murdar truc pentru a câștiga”
  • “În tenis, meciurile se câștigă pe teren, nu la vestiare! Du-te și joacă ping-pong”
  • “Ce urât, Elise Mertens! Să recurgi la astfel de lucruri…”
ADVERTISEMENT

Inclusiv Cristian Tudor Popescu a remarcat schema lipsită de fair-play prin care Mertens a scos-o din ritm pe Halep. “O prefăcătorie”, așa a catalogat CTP acțiunea jucătoarei din Belgia.

“Meciul s-a întors în urma unui truc al lui Mertens, e legal, la 2–0 în setul 2 pentru Simona, Mertens a cerut pauză de vestiar, în mod evident a fost o prefăcătorie, nu avea nimic la spate aşa cum pretindea”, declara Cristian Tudor Popescu.

Elise Mertens, relaţie amoroasă cu antrenorul ei. S-au cunoscut la academia de tenis patronată de Kim Clijsters

Elise Mertens, 25 de ani, a câștigat șase titluri WTA de-a lungul carierei, ultimul chiar în acest an, în Australia. A trecut de Kaia Kenepi în finala Gippsland Trophy. Dar cel mai prețios titlu al ei rămâne Doha 2019. S-a mai impus de două ori la Hobart (2017 și 2018), la Lugano (2018) și la Rabat (2018).

În urmă cu doar o săptămână, Elise Mertens ceda finala turneului de la Istanbul, învinsă de Sorana Cîrstea. A fost 6-1, 7-6 (3) pentru jucătoarea din România. Mertens este în prezent pe locul 16 în clasamentul WTA.

Elise Mertens are o relație amoroasă cu Robbe Ceyssens (28 de ani), cel care îi este și antrenor. Cei doi s-au cunoscut la academia de tenis a celebrei Kim Clijsters.

ADVERTISEMENT