News

Cine este fata care l-a ucis pe propagandistul lui Putin, la St. Petersburg. Poliţia a făcut publice imagini cu ea, înainte de atentat. Video

Daria Trepova, o tânără în vârstă de 25 de ani, este cea care l-ar fi ucis pe vlogger-ul propagandist Vladen Tatarski, susţinător al inviaziei ruse în Ucraina.
03.04.2023 | 12:25
Cine este fata care la ucis pe propagandistul lui Putin la St Petersburg Politia a facut publice imagini cu ea inainte de atentat Video
Ea este Daria Trepova, cea care a adus explozibilul în cafenea
ADVERTISEMENT

Forțele de securitate ruse au arestat-o luni pe Daria Trepova, rezidentă din Sankt Petersburg, sub suspiciunea de ucidere a propagandistului Vladlen Tatarski, informează presa rusă apărută luni. Trepova, născută în 1997, este suspectată de uciderea lui Tatarski și era dată în urmărire după atentat

Statueta a explodat la 5 minute după ce i-a fost înmânată vlogger-ului

Potrivit unor surse anonime la care se referă mass-media, anchetatorii cred că Trepova a adus în cafenea o cutie cu un bust pe care i l-a oferit lui Tatarski, care conținea un dispozitiv exploziv. Duminică, Interfax și Fontanka, citând surse anonime, anunțaseră că Trepova a fost arestată, dar Fontanka a revenit luni şi a anunțat că aceasta este căutată.

ADVERTISEMENT

Între timp, serviciile de securitate ruse au negat la rândul informațiile despre arestare, precizând că sunt căutaţi atât Trepova, cât și soțul ei, de asemenea suspectat că ar fi implicat în explozie. Ulterior, în jurul prânzului s-a anunţat arestarea ei. “Daria Trepova era cunoscută anterior de poliție, pentru că au reținut-o la un protest pacifist pe 24 februarie anul trecut”, scrie Fontanka.

https://www.youtube.com/watch?v=uoqL4BfzfYs

Ea a fost atunci reținută pentru 10 zile, în timp ce soțul ei a fost reținut pentru nouă zile, pentru afişarea unui banner. Fontanka a publicat, de asemenea, imagini furnizate de unul dintre participanții la întâlnire care arată o tânără despre care se crede că i-a dat statueta lui Tatarski.

ADVERTISEMENT

Pe aplicația Telegram au apărut imagini în care o persoană îi înmâna vloggerului o statuetă într-o cafenea, dar încă nu a fost confirmat oficial dacă aceasta conținea de fapt explozibili. Ulterior, poliția a percheziționat apartamentul din Pușkin, un cartier din orașul Sankt Petersburg, dar nu a găsit-o acolo pe fata căutată. Forțele de securitate au scos-o pe mama ei din apartament şi au dus-o la secţie, scrie portalul rusesc Fontanka.

Unul dintre martori a povestit ce s-a întâmplat înainte de explozie. “I-a dat o statuie, el i-a mulțumit. S-a așezat la vreo trei metri distanță, dar după 5 minute s-a întâmplat totul. Cei care stăteau în primele rânduri au murit”, a spus el. Potrivit ultimelor date, 32 de persoane au fost rănite în explozie, iar zece dintre ele sunt în stare critică.

ADVERTISEMENT

Unul dintre jurnaliştii care a fost la eveniment, Marat Arnis, a declarat pentru Fontanka că, din motive de securitate, invitaţii au fost nevoiți să-și scoată gecile l-a intrarea în cafenea. Unii invitați au protestat, dar în cele din urmă toți și-au scos paltoanele și jachetele.

Agentul de pază de la intrare a observat cutia în care se afla statuia și i-a interzis fetei să o introducă înăuntru, a mai spus jurnalistul. „Fata care a adus statuia stătea puțin mai departe de mine, iar la început ne-a spus că nu au lăsat-o să intre la intrare pentru că au crezut că e o bombă în pachet. Dar apoi ea i-a cerut lui Vladlen permisiunea: ‘Dă-mi voie, îl voi aduce oricum’. Și Vladlen i-a spus: ‘Intră, dar o să verificăm și noi’. Acestea au fost cuvintele lui, asta e sigur, le-am auzit eu”, a mai declarat acesta.

ADVERTISEMENT

Fata i-a spus lui Tatarski, aflat la tribună, că are un cadou pentru el, după care a scos o cutie care conținea un bust auriu. După ce i l-a înmânat și a schimbat câteva fraze cu el, fata s-a îndreptat spre locul ei. După ce Tatarski a invitat-o ​​să stea lângă el, Trepova i-a răspuns că este timidă.

Cafeneaua în care a fost ucis Tatarski a fost deținută anterior de fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin. Bloggerul rus era urmărit pe aplicaţia Telegram de peste o jumătate de milion de oameni. Deși a susținut invazia rusă a Ucrainei, acesta a criticat unele aspecte ale războiului rusesc. În cele 13 luni de război din Ucraina Vladlen Tatarsky s-a remarcat totuşi prin declarațiile în care apăra metodele barbare folosite de armata rusă. „Vom învinge pe toată lumea, vom ucide pe toată lumea, vom fura tot ce avem nevoie, totul va fi așa cum vrem noi”.

Tatarski se alăturase forțelor separatiste ruse în 2014, când au fost capturate părți din regiunile Donețk și Lugansk, din estul Ucrainei. El s-a născut în Makijivka, în regiunea Donețk şi, potrivit propriilor sale cuvinte, li s-a alăturat rebelilor din Donețk după ce a fost eliberat din închisoare, unde ispășea o pedeapsă pentru un jaf armat de bancă.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată