Life

Povestea femeii cu barbă care nu vrea să se bărbierească: “Oamenii mi-au zis că sunt o ciudăţenie”

Povestea femeii cu barbă care nu vrea să se bărbierească. Morgan Coleman este din Australia și a vorbit recent despre afecțiunea cu care se confruntă de ani buni.
28.06.2022 | 11:16
Povestea femeii cu barba care nu vrea sa se barbiereasca Oamenii miau zis ca sunt o ciudatenie
Povestea femeii cu barbă care nu vrea să se bărbierească. Sursa foto: nypost.com/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Morgan Coleman, o femeie din Australia, se confruntă cu o afecțiune din cauza căreia are păr facial în exces, dar nu mai vrea să se bărbierească.

Povestea femeii cu barbă care nu vrea să se bărbierească

Femeia care a început să-și lase barbă spune că nu a regretat niciodată acest lucru, în ciuda criticilor pe care le-a primit de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

Morgan Coleman (26 de ani) se confruntă de mult timp cu o problemă de creștere a părului. Aceasta a decis, la un moment dat, să renunțe la aparatul de ras și să-și lase barba să crească.

La 11 ani, Morgan a observat că avea păr în exces pe obraji, pe bărbie și pe gât. De-a lungul adolescenței, tânăra a îndepărtat părul în exces pentru a nu fi ținta glumelor la școală. În prezent, Morgan Coleman nu mai vrea să se simtă rușinată de problema cu care se confruntă de ani buni.

ADVERTISEMENT

După ce a petrecut mai mult timp în spital, aceasta a încetat să-și mai îndepărteze părul roșcat și încurajează și alte persoane să facă la fel.

„M-am luptat în fiecare zi timp de 15 ani cu hirsutismul și, după ce am petrecut mult timp în spital în ultima vreme, am decis că este timpul.

ADVERTISEMENT

Este timpul să-mi accept chipul natural și, în mod surprinzător, oamenii nu sunt atât de critici pe cât ai crede!”, a declarat Morgan Coleman, potrivit The Sun.

„Unii oameni spun lucruri îngrozitoare”

Cu toate acestea, există și persoane care îi adresează comentarii răutăcioase și care fac glume pe seama aspectului ei fizic.

ADVERTISEMENT

„Bineînțeles că unii oameni sunt și spun lucruri îngrozitoare, dar în mare parte, de cele mai multe ori, oamenii devin mai înțelegători.”, a adăugat ea.

Morgan a mai spus că se simte mult mai încrezătoare de când a luat această decizie.

„Mă lupt cu încrederea în sine – după mulți ani de hărțuire, aceasta are un impact asupra încrederii în sine, dar cu siguranță mă simt mult mai încrezătoare de când am decis să-mi îmbrățișez fața naturală.”, a continuat femeia.

Morgan locuiește acum în Melbourne, Australia, și a observat părul neobișnuit pentru prima dată în timp ce se afla pe Coasta de Aur, acolo unde a crescut. Din cauza afecțiunii cu care se confruntă a fost adesea abuzată de alți colegi la școală.

„A fost oribil și izolator. Atât copiii, cât și tinerii adulți erau foarte cruzi. Am fost hărțuită grav timp de mulți ani. Nu am multe amintiri plăcute din anii de școală.

Primeam o mulțime de comentarii oribile de la oameni răutăcioși care îmi spuneau că sunt urâtă, că sunt o ciudățenie, că sunt bărbat, că sunt transsexual.”, a mai spus tânăra.

Morgan și-a amintit și de persoanele care treceau pe lângă ea și făceau comentarii despre perciunii ei. Din cauza atacurilor la care a fost supusă, tânăra a încercat toate metodele pentru a-și îndepărta părul zilnic.

De ce afecțiuni suferă Morgan

În 2011, a fost supusă unei electrolize, pentru a îndepărta complet părul. Procedura nu a avut succes, ci din contră, părul a crescut mai mult și mai des.

În ianuarie 2021 a primit diagnosticul de hirsutism. În plus, a fost diagnosticată și cu Sindromul Ovarelor Polichistice (SOP).

„Am mai fost la doctori în legătură cu hirsutismul și mi s-a spus de mai multe ori ‘unii oameni au mai mult păr decât alții.‘”, a mai explicat Morgan Coleman, conform sursei menționate.

În aprilie 2022, Morgan a avut COVID-19 și a stat o perioadă să reflecteze asupra situației sale.

„Am fost cu siguranță ușurată să am un diagnostic – o explicație a motivului pentru care sunt puțin diferită – dar a fost și înfricoșător să fiu diagnosticată cu o afecțiune medicală.

Am fost foarte afectată de această boală. Am stat singură în spital timp de șase zile și, în unele dintre acele zile, abia mă puteam ridica din pat. A fost singuratic și înfricoșător.”, a mai declarat ea.

Morgan a decis că este timpul să-și accepte afecțiunea și să nu se mai simtă rușinată din cauza ei. Vrea să pună preț p sănătatea fizică și psihică și să nu se mai lase afectată de lucrurile pe care nu le poate schimba.

„Cu toții suntem unici. Nu este nimic rău în a arăta diferit.”, a mai spus tânăra, care nu și-a mai îndepărtat părul de două luni.

Din fericire, Morgan a fost sprijinită de familie și de apropiați în această decizie, chiar dacă sunt unele persoane care nu o privesc tocmai cu admirație.

ADVERTISEMENT