News

Cine este Florea Dascălu, directorul CNAIR reținut de DNA. E acuzat de luare de mită și trafic de influență

Florea Dascălu, director în cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost reținut, duminică, de procurorii DNA.
23.10.2022 | 17:14
Cine este Florea Dascalu directorul CNAIR retinut de DNA E acuzat de luare de mita si trafic de influenta
Florea Dascălu, unul dintre cei mai vechi oameni din ”sistem”, a fost reținut de procurorii DNA / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Florea Dascălu a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită, trafic de influență în formă continuată și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Arestat de DNA pentru că ar fi luat mită de 37.000 de lei de la administratorul unei societăți

Dascălu este unul dintre cei mai vechi oameni din CNAIR, în prezent el fiind șef al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi.

ADVERTISEMENT

Conform procurorilor DNA, Florea Dascălu ar fi primit, în calitatea sa de director la o companie de stat, sume de bani și alte foloase, de la un administrator al unei societăți comerciale. În dosar, acesta are statut de martor.

Valoarea totală a bunurilor care ar fi ajuns la Florea Dascălu se ridică la 37.060 lei, ”pentru ca în schimb, să își exercite influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activităţii comerciale a administratorului respectiv (câştigarea de contracte şi lucrări de estetică rutieră şi deszăpezire)”, susțin procurorii DNA.

ADVERTISEMENT

Florea Dascălu, prins în flagrant

Florea Dascălu este acuzat că, în contul aceleiași sume de bani, i-ar fi pus la dispoziție administratorului de mai sus unele date cu caracter confidețial, care să-l ajute să-și atribuie mai multe licitații organizate de CNAIR.

Florea Dascălu a fost prins în flagrant, în timp ce primea suma de 10.000 de lei și foloase necuvenite de 5.000 de lei, spun procurorii.

ADVERTISEMENT

A lucrat toată viața în domeniul transporturilor și al infrastructurii

Directorul CNAIR va fi prezentat, în cursul zilei de duminică, Tribunalului Timiș, cu o propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.

Florea Dascălu este de profesie inginer, cu specializare în căi ferate, drumuri și poduri. În prezent, este considerat uul dintre cei mai buni specialiști în infrastructură rutieră din România.

ADVERTISEMENT

El lucrează la CNAIR (fost CNADNR) din 2004, iar anterior a lucrat la Administrația Națională a Drumurilor.

ADVERTISEMENT
Tags: