News

Cine e necunoscutul Bogdan Andone? Rapidist pur-sânge, om de caracter, însă ”n-are vorbele la el”. De ce e opusul lui Șumudică

05.06.2019 | 22:11
Cine e necunoscutul Bogdan Andone Rapidist pursange om de caracter insa nare vorbele la el De ce e opusul lui Sumudica

Bogdan Andone este noul antrenor de la FCSB! Este cea mai surprinzătoare mutare la nivel înalt în fotbalul românesc, în condițiile în care fostul secund al lui Marius Șumudică și Mihai Teja nu fost niciodată printre “favoriții” de a prelua banca tehnică. FANATIK a anunțat în exclusivitate mutarea surpriză a verii în fotbalul românesc, Gigi Becali mizând un sezon foarte important pe un antrenor care până în acest moment nu a fost niciodată “principal” în Liga 1 Betano. 

Cine este necunoscutul Bogdan Andone? Apropiații se miră că a semnat cu FCSB

Noul antrenor de la FCSB a avut experiențe de “principal” doar în Liga II și fără mare succes: Olimpia Satu Mare, ASU Politehnica Timișoara, Metaloglobus și Energeticianul fiind formațiile pe care Andone le-a antrenat. Chiar dacă a câștigat un titlu ca secund la Astra Giurgiu și a fost ajutorul lui Teja la FCSB, Bogdan Andone iese abia acum în luminile reflectoarelor și începe să devină cunoscut de public. FANATIK vi-l prezintă pe omul și antrenorul Bogdan Andone, cel care va sta pe banca celei mai importante echipe din România.

Bogdan Andone este un mare rapidist. Fostul mijlocaș a trăit cele mai bune momente ca jucător la Rapid, alături de care a câștigat un campionat, o Cupă a României și o Supercupă. Andone a rămas cu iubirea “vișinie” în suflet și conform apropiaților, este în continuare un rapidist înrăit, pur-sânge. De aceea, unii au rămas surprinși în momentul în care Andone a acceptat să vină alături de Mihai Teja la FCSB. Însă, chiar și cu “suflet vișiniu”, tentația de a antrena la cel mai înalt nivel în Liga 1 a fost prea mare.

Este cunoscut ca un om de caracter, care ceea ce spune și face, însă nu prea are personalitate. Și asta poate fi o problemă în momentul în care trebuie să te impui într-un vestiar plin de vedete, care sunt foarte bine plătite, duc o viață de lux și în care tentațiile sunt la tot pasul. Pentru a ține în frâu un astfel de vestiar ai nevoie de un om cu discurs, care știe să mobilizeze și care să fie hotărât. Or, că, din informațiile FANATIK, Andone este un om care nu are tot timpul vorbele la el, ba chiar este moale uneori. Iar asta poate fi o problemă în gestionarea relației cu jucătorii.

Bogdan Andone, la prezentarea de la Palat
Cine este necunoscutul Bogdan Andone Rapidist pur-sânge, om de caracter, însă fără vorbele la el. Opusul lui Șumudică! FOTO: Bogdan Andone, la prezentarea de la Palat

Șumudică și Andone, total opuși: “A avut tăria să-mi spună că el vrea să fie principal”

În schimb, noul antrenor de la FCSB are licența PRO. Bogdan Andone este foarte ambițios și a pornit hotărât pe drumul de a deveni antrenor principal. Andone a fost în perioada Astra, secundul lui Marius Șumudică, cel care îi este și cumnat. Însă, FANATIK a aflat că Șumudică și Andone sunt total opuși în ceea ce privește fotbalul și filozofia despre viață. Dacă Marius Șumudică este tipul unui antrenor vulcanic, care se enervează foarte repede, care reacționează la nervi, Andone este tipul unui antrenor liniștit, așezat, care își calculează foarte bine mișcările.

Și nepotrivirea asta de caracter i-a făcut să meargă pe căi separate în viața profesională. Bogdan Andone a câștigat un titlu în Liga 1 Betano alături de Marius Șumudică la Astra Giurgiu, însă la finalul acelui sezonul, Andone și-a anunțat cumnatul că pleacă pe cont propriu și că vrea să își facă o carieră de antrenor principal, fapt pentru care a fost lăudat și de Șumi: “La Astra, el a avut tăria, fiind căsătorit cu sora mea, să-mi spună că el vrea să fie principal şi nu vrea să mai stea secundul meu. I-am strâns mâna şi i-am spus ’Du-te, Bogdane!’”

Asta, deși Marius Șumudică a vrut să îl ia cu el în Turcia, la Kayserispor, contract care l-ar fi umplut de bani și pe Andone. Însă, noul antrenor de la FCSB a preferat să stea la echipe de Liga II și să acumuleze experiență ca principal.

Bogdan Andone și Marius Șumudică
Cine este necunoscutul Bogdan Andone Rapidist pur-sânge, om de caracter, însă fără vorbele la el. Opusul lui Șumudică

Nu se sfătuiește cu Șumudică

Bogdan Andone l-ar fi anunțat pe Marius Șumudică de faptul că nu va mai merge alături de el la vreo echipă deoarece au filozofii diferite în ceea ce privește fotbalul. Și chiar dacă s-a bătut monedă în spațiul public de legătura de rudenie dintre Șumudică și Andone, este puțin probabil ca cei doi să se sfătuiască în ceea ce privește deciziile pe care trebuie să le ia Andone la FCSB. Mai mult, relațiile dintre cei doi nu sunt extrem de apropiate de când Bogdan a decis să meargă pe cont propriu.

Pentru toată lumea, inclusiv pentru Gigi Becali și poate chiar și pentru el, Bogdan Andone, antrenor principal la FCSB rămâne o necunoscută. A fost lăudat pentru că muncește mult, se implică în viața echipei, însă nu a avut până acum de gestionat un vestiar atât de valoros și o presiune a rezultatelor atât de mare. Însă, cel mai important, rămâne de văzut și cât de multă libertate va avea noul antrenor al FCSB pentru că este deja cunoscută implicarea patronului în alcătuirea “primului 11”.

Gigi Becali, la prezentarea lui Andone
Cine este necunoscutul Bogdan Andone Rapidist pur-sânge, om de caracter, însă fără vorbele la el. Opusul lui Șumudică
  • 44 de ani are Bogdan Andone
  • 10.000 de euro este salariul lui Bogdan Andone la FCSB