Life

Cine este omul care conduce imperiul Coca Cola. Are o avere impresionantă și o rețetă pe care o ține ascunsă de zeci de ani

Cine este omul care conduce imperiul Coca Cola. Acesta are o avere impresionantă și un salariu imens de la companie. Acesta trebuie să țină și secretul rețetei.
22.04.2023 | 10:00
Cine este omul care conduce imperiul Coca Cola Are o avere impresionanta si o reteta pe care o tine ascunsa de zeci de ani
Cine este omul care conduce imperiul Coca Cola. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Omul care conduce imperiul Coca Cola este James Robert B. Quincey. Acesta are o avere impresionantă și ține un secret rețeta sucului de zeci de ani.

Cine este omul din spatele imperiului Coca Cola?

James Robert B. Quincey, în vârstă de 58 de ani, este un om de afaceri britanic care locuiește acum în Statele Unite. El a devenit membru al companiei Coca Cola în 1996 și este directorul executiv al companiei.

ADVERTISEMENT

James Quincey are o avere estimată la cel puțin 67 de milioane de dolari. Acesta deține peste 46 de mii de unități de acțiuni Coca Cola în valoare de peste 37 de milioane de dolari. Bărbatul câștigă un salariu de 18 milioane de dolari, valoare netă. Așadar, discutăm despre o bogăție ieșită din comun, un rezultat firec al unor afaceri prospere.

Cum a reușit omul care conduce Coca Cola să își construiască un asemenea drum

Omul care conduce imperiul Coca Cola devenit președinte al diviziei Mexic în 2005 și în 2008 a fost numit președinte al diviziei Europa de Nord-Vest și Nordică. În 2013 acesta a devenit președinte al Grupului Europa.

ADVERTISEMENT

După aceea, James Quncey a devenit președinte și director de operațiuni al companiei în 2015 și ulterior președinte și director general în 2017.

James Quincey
James Quincey. Foto Instagram

Secretul cel mai bine păzit de la Coca Cola. Rețeta sucului e în seif

Un lucru pe care trebuie să-l facă directorul Coca Cola este să se asigure că cel mai bine ținut secret nu va ieși la iveală. Este o identitate aparte, una pe care mulți ar vrea să pună mâna.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre rețeta Coca Cola, care a primit numele la un moment dat de cel mai bine păstrat secret din lume. Rețeta se află în seifuri încă din 1919 și se spune că doar doi angajați ai companiei știu formula pentru a face celebrul suc.

Cum a apărut Coca Cola, de fapt

Secretul rețetei a plecat însă de la un farmacist. John Pemberton a încercat să găsească o soluție pentru a înlocui dependența de morfină după participarea la războiul civil. A folosit câteva ingrediente secrete, a construit începuturile și restul e istorie.

ADVERTISEMENT

John Pemberton a ajuns să-și îndrepte atenția către planta de coca și vinurile făcute din această plantă. Acesta a început să facă propria versiune de vin la care a adăugat și nuci de cola.

După ce au fost înăsprite legile privind alcoolul în Statele Unite, farmacistul a început să lucreze pentru ca băutura sa alcoolică să se transforme într-una fără alcool.

Cele două ingrediente principale ale Coca Cola sunt extrasul de coca și nucile de cola. Acestea au dat și numele produsului care a început să fie vândut sub acest nume din 1886.

Seiful în care există rețeta Coca Cola are uși de oțel și are numeroase elemente de securitate. Acesta se află la muzeul Coca Cola din Atlanta, Georgia, Statele Unite.

Care sunt secretele succesului Coca Cola

După zeci de ani de tradiție, dezvoltarea brandului continuă la fel ca la început, publicitatea generează un succes colosal, dar și o strategie de afaceri gândită impecabil. Inovare, marketing, încredere în sine, toate fac din brandul Coca Cola o adevărată industrie

Consumatorii Coca Cola spun că n-ar schimba niciodată băutura pentru nimic în lume. De altfel, aromele Coca Cola, ambalajul Coca Cola și multe alte aspecte fac din aceasta o inovație constantă.

ADVERTISEMENT
Tags: