Cotletul de porc poate fi gătit și cu Cola, iar rezultatul va fi unul uimitor. Îl poți prepara la masa de Paște, iar musafirii vor fi impresionați. Află de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
Masa de Paște cuprinde tot felul de preparate culinare, pentru toate gusturile, și sunt numeroase rețete pe care le poți încerca pentru ca musafirii să fie încântați. Dacă nu îți place tradiționala friptură de miel, trebuie să știi că există și alte opțiuni.
De exemplu, poți găti cotlet de porc într-un mod inedit, și anume cu Cola, dar și cu alte ingrediente. Preparatul este unul foarte simplu și nu necesită mult timp.
Este foarte important să respecți toți pașii rețetei, iar rezultatul va fi pe măsură. Cu siguranță, toată lumea se va bucura de un prânz sau o cină de neuitat.
Pentru umplutură:
Carnea de porc se taie în bucăți mai mici, iar acestea se secționează astfel încât să fie cubulețe. Se asezonează cu sare și piper, după care bucățile de cotlet se pun într-o pungă de plastic cu închidere cu fermoar.
Peste bucățile de carne se toarnă Cola, însă nu toată sticla de 500 ml. Se lasă la marinat timp de 30 de minute. Se deschide punga, se scot bucățile de carne și se așază pe o tavă, peste care se pune în prealabil hârtie de copt.
Într-o tigaie se pun la călit, tăiate în bucăți cât mai mici, ceapa, și baconul, care se amestecă cu ajutorul unei spatule. Se taie ciupercile și se adaugă peste ingredientele din tigaie, iar la fel se procedează și cu ardeiul gras roșu.
Se adaugă sare și piper peste ingrediente, după cum arată rețeta postată pe pagina de Facebook Cookrate – România. După ce umplutura este gata, se adaugă peste bucățile de cotlet din tavă, în cantități egale pentru fiecare.
Peste fiecare bucată se adaugă și cașcaval ras. Tava se dă la cuptor, la 180 de grade, timp de 30 de minute. Mâncarea se poate servi și cu sos de roșii. Poftă bună!