Life

Cine este Orlando Zaharia, noul jurat de la Chefi la Cuțite. Ce studii are, de fapt, celebrul bucătar

Cine este Orlando Zaharia, noul jurat de la Chefi la Cuțite. Ce studii a urmat cunoscutul bucătar. A lucrat în restaurante de renume.
14.03.2024 | 15:21
Cine este Orlando Zaharia noul jurat de la Chefi la Cutite Ce studii are de fapt celebrul bucatar
Orlando Zaharia, noul jurat de la Chefi la Cuțite. Sursa foto: Instagram/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orlando Zaharia este noul jurat de la Chefi la Cuțite 2024. Bucătarul va sta la masa juriului alături de alți trei chefi cunoscuți. Ce studii are renumitul chef, care și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie încă din adolescență?

Cine este Orlando Zaharia, noul jurat de la Chefi la Cuțite. Are o carieră îndelungată

Chefi la Cuțite va reveni la Antena 1 cu un nou sezon, dar și cu noi membri la masa juriului, după plecarea chefilor Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. De data aceasta, însă, vor fi patru noi jurați. Regulile show-ului culinar se vor schimba și ele.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cei patru jurați este chef Orlando Zaharia, un bucătar cu o vastă experiență profesională. Juratul de la Antena 1 a lucrat la mai multe restaurante de lux din țară, dar și din străinătate.

De asemenea, acesta a condus echipe de bucătari în cariera sa. A lucrat ca bucătar pentru Președinția României și a fost membru în echipa națională de bucătari și cofetari a României, la Erfurt 2012 și Culinary World Cup 2014.

ADVERTISEMENT

Din 2020, Orlando Zaharia este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, care oferă servicii “High-End Food” pentru marile companii de High-Tech din toată lumea.

“Să fiu parte din juriul Chefi la Cuțite este pentru mine un vis împlinit. Încă procesez această informație și este pentru prima oară când nu știu o rețetă – rețeta exprimării acestor emoții.

ADVERTISEMENT

Știu însă că abia aștept să începem, să cunosc concurenții, poveștile și preparatele lor și dă dăm drumul competiției dintre noi. Va fi foarte interesantă și această parte…

Eu sunt un om care a parcurs tot traseul în bucătărie, n-am ratat nicio etapă, știu ce înseamnă pasiunea pentru acest domeniu și sunt gata sa îi susțin și să îi îndrum pe cei care caută un loc în această lume”, a declarat chef Orlando Zaharua, potrivit a1.ro.

ADVERTISEMENT

Orlando Zaharia a mai fost și Executive Chef pentru lanțul de restaurante Q’s Inn si Pagaia. În prezent, acesta administrează restaurantele CAU din București și Constanța.

A fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureștiului în 2010. În octombrie 2019, a fost câștigătorul primei ediții Chef de România, o competiție unde au participat mai mulți bucătari profesioniști.

Ce studii are Orlando Zaharia

Născut pe 17 august 1979, la București, Orlando Zaharia a fost pasionat de gastronomie de la o vârstă fragedă. Și-a descoperit talentul pentru bucătărie din adolescență. De la 15 ani a început să facă practică la restaurantul unui hotel renumit din Capitală.

La doar 20 de ani, a început să lucreze ca bucătar pe vapor, unde a avut ocazia să experimenteze diverse lucruri în domeniul culinar. A gătit pentru multe personalități de-a lungul timpului. Atunci când gătea pentru Președinția României, se ocupa de mesele de protocol.

În cariera sa, cheful s-a specializat pe bucătăria mediteraneeană. A lucrat în restaurante din Rhodos și Cipru. Totodată, s-a specializat și pe bucătăria franceză și chiar a fost Executive Chef al unui restaurant renumit cu specific franțuzesc din Capitală.

Orlando Zaharia a absolvit Școala Postliceală cu specializarea Asistent Manager în Alimentația Publică și Turism. Bucătarul spune că a moștenit talentul pentru gastronomie de la mama sa.

“Mama a a fost cea care mi-a insuflat dragostea pentru această meserie. Ea făcea mâncare pentru noi, din pasiune. Tot ce face ea este delicios, fără să fi trecut prin vreo şcoală”, spunea cunoscutul chef acum ceva timp, potrivit Adevărul.

În trecut, Orlando Zaharia a mai mers pe platoul de filmare de la Chefi la Cuțite, în calitate de invitat sau jurat în finală. De data aceasta, telespectatorii îl vor vedea mult mai des. La masa juriului vor mai fi și chefii Ștefan Popescu, Alexandru Sautner și Richard Abou Zaki.

ADVERTISEMENT