News

Cine este primul candidat care a renunțat la cursa pentru Casa Albă. “Am decis să îmi suspend campania pentru președinție”

Primul candidat care renunță la cursa pentru Casa Albă. Este vorba despre un republican, singurul reprezentant al comunității hispanice din SUA.
30.08.2023 | 17:17
Cine este primul candidat care a renuntat la cursa pentru Casa Alba Am decis sa imi suspend campania pentru presedintie
Francis Suarez este primul candidat la prezidențialele din 2024 care s-a retras din cursă Sursa foto: hepta / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Francis Suarez, actualul primar al orașului Miami, pune capăt campaniei sale pentru prezidențialele din 2024, la mai puțin de trei luni de la lansarea acesteia.

Primul candidat care a renunțat la cursa pentru Casa Albă

“Deși am decis să îmi suspend campania pentru președinție, angajamentul meu de a face din această țară o națiune mai bună pentru fiecare american rămâne”, a scris Suarez într-o postare partajată pe X.com.

ADVERTISEMENT

Suarez, singurul candidat hispanic în competiția pentru nominalizarea republicană, și-a lansat campania la jumătatea lunii iunie, mai târziu decât majoritatea foștilor săi rivali de acum. Săptămâna trecută, el nu a reușit să se califice pentru prima dezbatere republicană după ce nu a îndeplinit cerințele necesare în ceea ce privește sondajele de opinie, relatează The Washington Post.

Edilul din Miami a îndemnat Partidul Republican să depună mai multe eforturi pentru a atrage nu numai votanții hispanici, ci și pe americanii mai tineri, votanții din mediul urban și femeile din suburbii.

ADVERTISEMENT

“Aștept cu nerăbdare să păstrez legătura cu ceilalți candidați republicani la președinție și să fac tot ce pot pentru a mă asigura că partidul nostru propune un candidat puternic, care poate inspira și unifica țara, poate reînnoi încrederea americanilor în instituțiile noastre și în ceilalți și poate câștiga”, a spus el.

Deși Suarez a promis că va continua să colaboreze cu GOP pentru a se asigura că persoana aleasă de partid va câștiga în 2024, el nu a făcut nicio referire la liderul republican al cursei pentru nominalizare, fostul președinte Donald Trump. Suarez a declarat anterior că nu a votat pentru Trump pentru realegerea în 2020.

ADVERTISEMENT

Primarul a criticat un alt candidat prezidențial republican, pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, care se află pe locul al doilea în sondaje. Suarez l-a acuzat pe DeSantis de o “vendetă personală” împotriva Walt Disney Co. care a costat statul locuri de muncă. În ianuarie, el a recunoscut că el și DeSantis nu și-au mai vorbit de mai mulți ani, deși a dat impresia că nu este ceva ieșit din comun.

Cine este Francis Suarez?

Suarez, în vârstă de 45 de ani, s-a născut și a crescut în Miami și a studiat la școli din Florida, unde și-a obținut și diploma în drept. El este cel mai mare copil al primului primar de origine cubaneză al orașului Miami, Xavier Suarez, care a ocupat funcția în anii ’80 și ’90. Francis Suarez este căsătorit și are doi copii.

ADVERTISEMENT

Alegătorii din al doilea cel mai populat oraș din Florida l-au ales de două ori pe Francis Suarez în funcția de primar, cu o majoritate covârșitoare de voturi de ambele dăți.

Înainte de a ocupa funcția supremă începând din 2017, el a fost comisar al orașului Miami timp de opt ani. Suarez a fost, de asemenea, președinte al Conferinței bipartizane a primarilor din SUA până de curând.

Primarul din Miami spune că în timpul mandatului său orașul a cunoscut un boom economic, deoarece a redus taxele, ceea ce l-a ajutat să devină “un important centru tehnologic”, scrie publicația AS USA.

Suarez vrea să facă din Miami noul Silicon Valley, atrăgând companii din domeniul tehnologiei și al inovației, precum cele din domeniul criptomonedelor și al inteligenței artificiale.

Într-un videoclip de campanie pe care l-a publicat, el spune că orașul său, la fel ca orice alt oraș mare, se luptă cu lipsa de locuințe. Cu toate acestea, sub administrația sa au fost dezvoltate instrumente pentru a “lupta împotriva dependenței și a bolilor mintale” și numărul persoanelor care trăiesc pe străzi a scăzut de la 6.000 la doar 608.

Se consideră un urmaș al lui Ronald Reagan

Primarul din Miami s-a comparat cu Ronald Reagan, prezentându-se ca un conservator tradițional care crede într-un guvern cu puteri limitate.

Suarez s-a luat la harță cu DeSantis în legătură cu ridicarea restricțiilor privind Covid-19 și cu afirmațiile guvernatorului privind frauda electorală în stat. Mai recent, a fost critic la adresa guvernatorului în legătură cu lupta sa cu Disney.

În timp ce Suarez susține legea care a declanșat dușmănia dintre companie și DeSantis, supranumită “Don’t Say Gay bill”, el spune că guvernatorul, și aspirant la președinție, duce o “vendetă personală” împotriva celui mai mare angajator din Florida.

Una care a costat statul aproximativ 2.000 de noi locuri de muncă, atunci când Walt Disney Co a anulat un proiect de construire a unui campus de birouri de 1 miliard de dolari în Florida.

În ceea ce îl privește pe Trump, Suarez spune că nu l-a votat pe fostul președinte nici în 2020, nici în 2016. Când a fost întrebat ce părere are despre punerea sub acuzare a lui Trump pentru păstrarea de documente clasificate, el a încercat să evite să răspundă la întrebare, dar în cele din urmă a spus: “Nu este ceea ce aș fi făcut eu… Aș fi predat documentele”.

ADVERTISEMENT