Life

Cine este proprietarul TikTok, rețeaua de socializare care face furori printre tineri. Povestea lui Zhang Yiming

04.06.2020 | 13:40
Cine este proprietarul TikTok reteaua de socializare care face furori printre tineri Povestea lui Zhang Yiming
Zhang Yiming este șeful TikTok, aplicația care a înnebunit lumea. Sursa foto: hepta.ro/ TikTok. Fotografie editată de Fanatik
ADVERTISEMENT

TikTok a devenit rețeaua de socializare numărul unu printre tinerii din România, reușind să devină mai populară în rândul puștilor chiar și decât Facebook și Instagram.

Zhang Yiming este proprietarul TikTok

Astăzi este la modă să ai TikTok și, așa cum se spunea despre Facebook pe vremuri, dacă nu ești prezent pe această aplicație, nu exiști.

ADVERTISEMENT

Dacă despre șefii celorlalte rețele de socializare știm câte ceva, în cazul celui care deține TikTok există un mister total. Să îl spulberăm!

Proprietarul aplicației este chinezul Zhang Yiming, iar rețeaua a fost lansată în China sub cu totul alt nume în septembrie 2016.

ADVERTISEMENT

Aplicația care reproduce videoclipuri scurte se numea inițial A.me și avea cam aceleași modalități de utilizare.

Cel care deține TikTok are o avere de 16,2 miliarde de dolari, potrivit prestigioasei publicații Forbes.

ADVERTISEMENT

Părinții lui lucrează la stat, în China

Patronul TikTok deține ByteDance, companie cu care a dat lovitura pe piața rețelelor de socializare și a aplicațiilor de tot felul.

ByteDance a devenit un adevărat model de business la nivel internațional datorită succesului înregistrat cu TikTok, aplicație folosită în prezent de sute de milioane de tineri din întreaga lume, care ia tot mai mult fața clasicelor deja Facebook și Instagram.

ADVERTISEMENT

ByteDance este una din puținele companii care nu a suferit din cauza crizei creată de pandemia de coronavirus.

Asta pentru că patronul Zhang Yiming din China face angajări, dorind să suplimenteze locurile de muncă cu 40.000 de oameni până la finalul anulu 2020.

Cât despre Zhang Yiming, ce a aflat presa este că e fiul unui funcționar public din China și a unei asistente medicale. În 2005 a devenit inginer în Software la Universitatea din Nankia, iar proiectul TikTok a fost derulat în laboratoare timp de mai mulți ani.

La 15 ani după ce și-a pus la dispoziție toată imaginația se poate declara unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din lume, un adevărat inovator pe piața aplicațiilor pentru tineri, și nu numai.

 

ADVERTISEMENT
Tags: