News

Cine este Călin Georgescu, propunerea AUR pentru postul de premier. Ce spunea de Antonescu și Zelea Codreanu

13.12.2020 | 16:02
Cine este Calin Georgescu propunerea AUR pentru postul de premier Ce spunea de Antonescu si Zelea Codreanu
ADVERTISEMENT

La doar o zi după alegerile parlamentare în urma cărora a obținut aproape 9% din voturile exprimate, AUR a ieșit oficial cu o propunere de premier.


Propunerea de premier AUR, Călin Georgescu, laude aduse lui Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu

UPDATE, 13 decembrie, ora 16:09 / Călin Georgescu, propunerea Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) pentru funcția de premier al României, apare într-o înregistrare video, pe Facebook, în care afirmă că Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu sunt eroi prin care ”a trăit istoria națională”.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, Călin Georgescu a realizat o înregistrare video în care a afirmat că Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu sunt eroi ai neamului, și nu ”lachei de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic”.

”Cel care luptă pentru Dumnezeu și neam nu va fi învins niciodată. Neamul românesc, niciodată, nu a trăit prin sclavi, ci a trăit prin Ștefan cel Mare, prin Mihai Viteazul, prin Horia, prin Avram Iancu, prin Cuza, prin Kogălniceanu, prin Corneliu Zelea Codreanu, prin Mareșalul Ion Antonescu și mulți, mulți alți eroi, prin ei a trăit istoria națională, prin ei vorbește și a vorbit istoria națională și nu prin lachei de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic”, susține Călin Georgescu. (de la min. 1:29)

ADVERTISEMENT


Știrea inițială, 7 decembrie, ora 13:34 / Vicepreședintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor, Dorin Lulea, a anunțat, luni, că propunerea lor pentru funcția de premier este Călin Georgescu, ”un român patriot”.

Acesta nu este un personaj necunoscut zonei politice din România, ba dimpotrivă, în trecut s-a spus că ar fi fost vehiculat ca un potențial premier chiar din partea celor de la PSD.

ADVERTISEMENT

Cine este Călin Georgescu, propunerea AUR pentru postul de premier

AUR este 100% sigură de intrarea în Parlamentul României pentru legislatura 2020-2024. Deși au doar undeva la 8-9 procente, liderii formațiunii vin deja cu o propunere de premier.

Călin Georgescu, fost președinte al Clubului de la Roma, una dintre cele mai influente organizații masonice, este premierul propus de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR).

ADVERTISEMENT

Dorin Lulea, vicepreședinte al acestei formațiuni, a anunțat luni propunerea pentru funcția de premier, numindu-l pe Georgescu ”un român patriot”.

”AUR și-a prezentat din campanie propunerea de premier și nu îi vom înșela pe români. Călin Georgescu este un român patriot ce se ridică la înălțimea unei asemenea funcții.

Nu este membru de partid, AUR propune români competenți, indiferent de statutul lor politic.” a anunțat vicepreședintele AUR pe Facebook.

Călin Georgescu, vehiculat ca prim-ministru PSD în trecut

Calin Georgescu, 58 de de ani, s-a remarcat în trecut ca un personaj cu opinii împotriva intrării României în zona euro, dar și cu un discurs subtil antioccidental.

Numele lui Călin Georgescu a mai fost vehiculat pentru funcția de premier pentru prima data de către presa din Federația Rusă. În 2016, Sputnik scria că premierul din partea PSD va fi Călin Georgescu.

”De Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, primarul Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea, a avut mai multe întâlniri cu diferiţi lideri influenţi din cadrul PSD. Astfel, mai multe surse au declarat că o parte din PSD îl susţine pe Călin Georgescu pentru funcţia de premier tehnocrat”, scria publicația cu orientare rusă în urmă cu patru ani.

Călin Georgescu a mai fost raportor special al ONU, dar şi reprezentant al Comitetului Naţional UNEP pentru România. Acesta a mai ocupat funcţii de consilier şi de secretar general al Ministerului Mediului, director al Departamentului Organizaţiilor Economice Internaţionale din Ministerul Afacerilor Externe şi secretar general al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma.

Un site al fanilor numirii lui Călin Georgescu în postul de premier scrie numai cuvinte mari despre acest politician. Potrivit acestuia, Călin Georgescu este un expert în domeniul dezvoltării durabile, care a lucrat 17 ani ”în sistemul ONU”.

Dr. Călin Georgescu este un cunoscut expert internațional în domeniul dezvoltării durabile. A lucrat 17 ani în sistemul ONU, deținând diferite funcții în cadrul Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Programul Națiunilor Unite pentru Mediu și raportor special al ONU pentru deșeurile toxice și periculoase din cadrul Biroului Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului.

De asemenea, a coordonat Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă din România în 1999 și 2008 și a fost director al Departamentului Organizațiilor Economice Internaționale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României. Este membru al Clubului de la Roma internațional și a fost președintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, în perioada 2013-2015.

A scris mai multe cărți de studii prospective privind dezvoltarea umană și progresul socio-economic al României. A contribuit, de asemenea, la capitolele privind mediul și dezvoltarea durabilă din cadrul rapoartelor strategice internaționale privind România. A obținut doctoratul în știință solului la Universitatea de Științe Agronomice din București.”, notează sursa citată.

ADVERTISEMENT