News

Cine este Silviu Iordache, noul președinte ARACIP. A fost manechin de lenjerie intimă pentru Botezatu

Noul președinte al Agenției care acreditează școlile va fi Silviu Iordache. Acesta a fost manechin de lenjerie intimă pentru Botezatu.
11.09.2021 | 15:33
Cine este Silviu Iordache noul presedinte ARACIP A fost manechin de lenjerie intima pentru Botezatu
Cine este Silviu Iordache, noul președinte ARACIP. A fost manechin de lenjerie intimă pentru Botezatu. Foto: Adevarul.
ADVERTISEMENT

Decizie neașteptată pentru funcția de președinte interimar al ARACIP. Instituția care acreditează și autorizează toate școlile și grădinițele de stat și particulare va fi condusă de un fost manechin de lenjerie intimă.

Silviu Iordache, fost manechin pentru Cătălin Botezatu, va ocupa scaunul lăsat liber de Alina Paraschiv.

ADVERTISEMENT

Aceasta a demisionat pe 31 august din funcția de președinte al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), la doar o lună după ce fusese numită în locul lui Șerban Iosifescu, conform Edupedu.ro.

Noul președinte ARACIP, Silviu Iordache, a fost manechin de lenjerie intimă pentru Botezatu

”Am prezentat la început colecţii de lenjerie intimă pentru Cătălin, dar apoi am discutat cu el şi i-am explicat că acum am şi eu un statut pe care trebuie să-l respect. A înţeles. De obicei aleg ce îmbrac atunci când urc pe scenă. Am încercat mereu să fiu decent”, spunea în 2011 profesorul Silviu Iordache.

ADVERTISEMENT

Silviu Iordache este profesor de geografie la Colegiul „Emil Racoviță” din Iași, a fost profesor de religie, învățător, precum și manechin pentru colecțiile de modă ale designerului Cătălin Botezatu.

Foto: Facebook

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Colegiului Național „Emil Racoviță” din Iași, Silviu Iordache are 42 de ani, este din 2004 profesor de geografie, în 2002-2004 a fost învățător la Școala “Col. Constantin Langa” din Miroslava, în 2001-2002 a fost profesor de Religie la Școala Nr. 3 “Alexandru Vlahuță” din Iași, iar din 1998 până în 2001, învățător.

ADVERTISEMENT

A fost președinte fondator al filialei ProRomânia Iași, partid fondat la nivel național de Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin.

La capitolul ”competențe și aptitudini organizatorice”, noul președinte al instituției care acreditează și autorizează toate școlile și grădinițele de stat și particulare menționează în CV că timp de 9 ani (perioada 2006-2014) a organizat aplicații practice și Balul Bobocilor.

ADVERTISEMENT

În 2015 și 2016 a fost consilier la Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, potrivit declarațiilor sale de avere. Sorin Cîmpeanu era ministru și în acea perioadă.

Într-un interviu mai vechi, Iordache a declarat că se câştigă mult mai bine din modelling decât din învăţământ.

”Bărbaţii pot să prezinte şi la 50 de ani, dar eu văd modelling-ul ca pe un al doilea job. Vreau să fiu profesor”, spunea Silviu Iordache, într-un interviu pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT