News

Cine este șoferul băut care a ucis cu mașina trei tineri în județul Alba. Avea permis de câteva luni

Un șofer de 19 ani, care s-a urcat la volan băut, a intrat în plin într-un grup de tineri și a ucis trei pe loc. Tânărul luase permisul în decembrie
27.08.2023 | 19:51
Cine este soferul baut care a ucis cu masina trei tineri in judetul Alba Avea permis de cateva luni
Eduard Norbert Palko este șoferul băut care a ucis trei tineri Sursa foto: alba24.ro, Facebook Eduard Palko / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Accidentul, copiat parcă la indigo după cel de la 2 Mai, când un alt tânăr de 19 ani, drogat în acel caz, a ucis doi tineri cu mașina, s-a produs sâmbătă noaptea pe DN1 în județul Alba.

Șoferul băut care a ucis cu mașina trei tineri în județul Alba

Eduard Norbert Palko are numai 19 ani, este din localitatea Oiejdea, și își luase permisul în luna decembrie a anului trecut. La testarea cu aparatul etilotest a reieșit că tânărul avea o alcoolemie de 1.09 grame pe litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost testat și cu aparatul drugtest rezultatul fiind negativ.

ADVERTISEMENT

Eduard Norbert Palko a fost dus la o unitate medicală pentru a i se recolta probe de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. A fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie dus, luni, în față instanței cu propunere de arestare preventivă.

Legislația prevede ca în astfel de cazuri să se aplice doar pedepse la închisoare cu executare. Identitatea șoferului a fost confirmată de reprezentații IPJ Alba pentru alba24.ro.

ADVERTISEMENT

Victimele sale sunt trei tineri cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, care au murit pe loc. Trupurile lor au fost aruncate la zeci de metri de la locul impactului. Mașina s-a oprit la peste 200 de metri, în câmp.

Cine sunt victimele

Cei trei tineri decedați sunt Bogdan Stinea (17 ani), Patrick Adrian (25 de ani) și Daniel Doru (18 ani), toți trei din localitatea Sântimbru Fabrică, parte componentă a comunei Sântimbru, relatează Adevărul.

ADVERTISEMENT

Cei trei făceau parte dintr-un grup de șase persoane, care se deplasau pe marginea Drumului Național 1, în afară localități Sântimbru, pe marginea drumului, doi câte doi. Cei șase se îndreptau spre o benzinărie din apropiere.

”În noaptea de 27 august 2023, în jurul orei 3.30, un tânăr de 19 ani, din localitatea Oiejdea, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, la ieșirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei stații de alimentare cu carburant, ar fi surprins și accidentat un grup de 6 persoane, care se deplasa pe marginea părții carosabile.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului, din nefericire, 3 persoane, în vârstă de aproximativ 17, 18, respectiv 25 de ani, au decedat”, a transmis IPJ Alba.

ADVERTISEMENT
Tags: