News

Grup de tineri, spulberat de un șofer beat, în Alba. Trei victime au murit pe loc

Tragedie cu repetiție pe șoselele din România. Un alt șofer de 19 ani a produs un accident grav, în urma căruia mai mulți tineri și-au pierdut viața.
27.08.2023 | 10:43
Grup de tineri spulberat de un sofer beat in Alba Trei victime au murit pe loc
Accident asemănător cu cel din stațiunea 2 Mai, petrecut în județul Alba. Șoferul consumase alcool / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

La doar câteva zile după accidentul din stațiunea 2 Mai, o nouă tragedie s-a produs, tot pe fondul inconștienței și teribilismului.

Victimele accidentului aveau între 17 și 25 de ani

De data aceasta, este vorba despre un tânăr de 19 ani din județul Alba, care a urcat la volan după ce a consumat alcool.

ADVERTISEMENT

În localitatea Sântimbru, el a intrat violent cu mașina într-un grup de pietoni. Trei dintre aceștia au murit pe loc, iar alți trei au ajuns la spital.

“În noaptea de 27 august 2023, în jurul orei 3.30, un tânăr de 19 ani, din localitatea Oiejdea, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, la ieșirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei stații de alimentare cu carburant, ar fi surprins și accidentat un grup de 6 persoane, care se deplasa pe marginea părții carosabile”, a transmis IPJ Alba.

ADVERTISEMENT

Potrivit polițiștilor, cele trei persoane care au decedat erau foarte tinere, cu vârste de 17, 18 și 25 de ani.

Cât alcool consumase șoferul, înainte să produce tragedia

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind unul pozitiv. Mai exact, dispozitivul a indicat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, o concentrație ridicată.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, șoferul a ieșit negativ la controlul cu aparatul drugtest, ceea ce înseamnă că nu se afla sub influența substanțelor psihoactive, în momentul în care a produs accidentul.

Polițiștii au anunțat că vor continua cercetările pentru stabilirea cauzelor care au dus la această nouă tragedie pe șoselele din România.

ADVERTISEMENT

Doar o săptămână de la accidentul mortal de la 2 Mai

Cu exact o săptămână în urmă, un tânăr de 19 ani, aflat sub influența drogurilor, a produs un accident grav în stațiunea 2 Mai, când a intrat cu mașina într-un grup de tineri.

Doi dintre aceștia și-au pierdut viața, iar alți doi au ajuns la spital, pentru îngrijiri. Șoferul fusese oprit de două ori de poliție, înainte să producă accidentul, însă a fost lăsat să plece, în ciuda faptului că în mașina sa au fost găsite droguri și că circula fără asigurare obligatorie RCA.

ADVERTISEMENT
Tags: