Sport

Cine este sportiva care a debutat la 12 ani și 10 luni în prima divizie a României. Joacă deja în naționala U17

La doar 12 ani și 10 luni, Bianca Cucu este una dintre cele mai promițătoare sportive din România. Ea a debutat în prima ligă de volei de la noi din țară.
09.10.2023 | 19:54
La doar 12 ani și 10 luni, Bianca Cucu este una dintre cele mai promițătoare sportive din România. Ea a debutat în prima ligă de volei de la noi din țară
ADVERTISEMENT

După ce echipa națională masculină de seniori a României a ajuns până în sferturile de finală la Campionatul European, precocitatea jucătoarei de la CSM Constanța dă încredere că voleiul este pe un drum bun.

O sportivă de 12 ani a debutat în prima divizie de volei a României

Etapa inaugurală a primei divizii de volei feminin din România a venit cu un moment inedit. Sportiva Bianca Cucu a jucat primul său meci la acest nivel, în ciuda faptului că are doar 12 ani și 10 luni.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului doarvolei.ro, ea a fost introdusă pe teren de antrenorul Florin Voinea în meciul pe care formația sa, CSM Constanța, l-a câștigat, cu scorul de 3-1, în fața echipei din Târgu Mureș.

Născută pe 4 decembrie 2010, sportiva care are o înălțime de 1,82 metri, a debutat în prima divizie a voleiului feminin la vârsta de 12 ani, 10 luni și 3 zile. Ea a jucat câteva mingi în finalul primului set.

ADVERTISEMENT

Bianca Cucu s-a remarcat la Europeanul U17

Bianca Cucu a avut o creștere semnificativă în voleiul românesc în urmă cu doi ani, atunci când a avut evoluții remarcabile și a reușit și-a ducă echipa de club, CSS Buzău, spre titlul de la minivolei.

Precocitatea sa, dar mai ales talentul uriaș și faptul că nu este speriată de adversarele mai mari au făcut din tânăra voleibalistă o țintă pentru echipele din prima divizie a voleiului românesc.

ADVERTISEMENT

Câștig de cauză a avut CSM Constanța, care a luat-o de la CSS Buzău după ce Bianca Cucu a avut prestații lăudabile în vară la Campionatul European U17, fiind printre cele mai bune jucătoare ale competiției.

La nici 13 ani împliniți, Bianca Cucu este una dintre marile speranțe ale voleiului românesc. Adolescenta moștenește pasiunea pentru volei de la mama ei, Andreea Cucu, o fostă sportivă de succes.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Ioana Hododi, una dintre cele mai frumoase voleibaliste din România, a apărut în noua producție video a lui Smiley. Sportiva care luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice este pasionată și de modelling.

ADVERTISEMENT