Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cine l-a ochit pe Politic și cum a ajuns la Dinamo. Burcă a spus tot. Exclusiv

Dennis Politic a fost cel mai bun jucător al lui Dinamo, în disputa cu FC Botoșani. Fotbalistul de 23 de ani a fost însă reticent cu privire la revenirea în țară, înainte să semneze cu Dinamo.
19.08.2023 | 13:20
Cine la ochit pe Politic si cum a ajuns la Dinamo Burca a spus tot Exclusiv
Povestea lui Dennis Politic, spusă de Ovidiu Burcă. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a făcut mai multe transferuri în această vară, dar fotbalistul care a impresionat cel mai mult este Dennis Politic, jucător de 23 de ani crescut de Manchester United.

Ovidiu Burcă, despre Dennis Politic

Jucătorul a fost cel mai bun de pe teren la prima victorie de la promovarea în SuperLigă, cu FC Botoșani, 1-0. Câinii au dominat autoritar partida de pe Arcul de Triumf, dar golul victoriei a venit târziu, abia în minutul 90+5, când Răzvan Ducan a înscris în propria poartă.

ADVERTISEMENT

Pentru elevii lui Ovidiu Burcă a fost prima victorie de la promovare. În primele patru etape, jucătorii au făcut un egal, cu U Cluj și au pierdut cu Sepsi, FCSB și Universitatea Craiova. În urma acestui succes, echipa scapă de ultimul loc, urcând pe 14, loc de baraj.

Ovidiu Burcă a vorbit despre negocierile cu Dennis Politic, spunând că acesta era nemulțumit de faptul că a plecat în Anglia să joace la Manchester United și a ajuns în liga a treia. Antrenorul lui Dinamo spune că omul care a fost deciziv în aducerea lui în România a fost Gabi Glăvan.

ADVERTISEMENT

Gabi Glăvan și rețeaua lui de scouting ne ajută mult. Ne-au propus mulți jucători, printre care și Dennnis, m-am uitat la el, mi-au povestit istoria lui, el a plecat la 16 ani recrutat la Manchester United, din motive administrative nu a putut semna cu el, pentru că trebuia să se mute alături de părinții lui.

Părinții au plecat după el în Anglia, a stat acolo prin academii, a fost la Cremonese, anul trecut a jucat în liga a treia din Anglia, unde nu e ușor să joci. Am avut referințe bune de la Gabi Glăvan. Noi căutăm să aducem oameni de calitate.

ADVERTISEMENT

Indiferent cât de buni ești ca jucător, dacă nu ai caracter se anulează toate calitățile. Sunt mulți jucători care pleacă de mici în străinătate pentru a-și urma visele. În fotbalul românesc sunt puține cluburi care pot să pfere jucătorilor tineri o perspectivă reală. El a plecat acolo fără speranțe.

Să pleci la Manchester United și să ajungi să joci în liga a treia…. era descurajat. Nu știa dacă să vină în România, la Dinamo. L-am convins. E un copil bun, umil. Are calități foarte bune, accelerare, tehnică în viteză, atingeri fine, personalitate”, a spus Ovidiu Burcă la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Născut la Brașov, Politic a mai jucat la Port Vale (45 de meciuri/12 goluri), Bolton Wanderers (30/5), Salford City (11/2) și Cremonese (3/0). A crescut în academia lui Manchester Unired și a jucat pentru naționala u17 a României.

Alți 8 jucători au ajuns la Dinamo în această vară: Cristian Costin, Lucas Alves, Christian Ilic, Răzvan Began, Adnan Golubovic, Josue Homawoo, Hakim Abdallah și Goncalo Gregorio.


  • 1,63 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „total goluri: sub 2,5” la meciul FC Voluntari – Dinamo

ADVERTISEMENT