Sport

14 echipe deja calificate în optimi! Croația – Spania, pentru un loc în sferturi! Polonia, eliminată! Toate calculele după ce s-au încheiat cinci grupe la Euro 2020

Etapa a treia din faza grupelor la Euro 2020 se apropie de final. FANATIK vă prezintă toate calculele de calificare în optimi.
23.06.2021 | 21:11
14 echipe deja calificate in optimi Croatia  Spania pentru un loc in sferturi Polonia eliminata Toate calculele dupa ce sau incheiat cinci grupe la Euro 2020
Cine se califică în optimi? Toate calculele după etapa a doua a grupelor Euro 2020. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
23-06-2021
18:20

Spania face scor cu Slovenia și ajută Ucraina să se califice. Ibericii înfruntă Croația în optimi

Final plin de dramatism în grupa E. Suedia a marcat la ultima fază contra Poloniei și s-a impus cu 3-2, rezultat care îi asigură locul 1 în grupă.

Spania a învins cu 5-0 pe Slovacia și este a 13-a echipă calificată în optimile de finală. Dar de pe locul 2 în grupa F va avea un meci foarte tare în optimi. Înfruntă Croația, la Copenhaga, luni, 28 iunie, de la ora 19:00.

Polonia termină grupa E pe ultimul loc, cu un singur punct, și este eliminată din competiție. Turneul s-a terminat și pentru Slovacia. Este pe ultimul loc în clasamentul locurilor 3. Ucraina este a 14-a echipă calificată ajutată și de victoria la scor a Spaniei, care a distrus golaverajul Slovaciei.

Mai rămân două echipe de stabilit, în funcție de rezultatele grupei F. Germania și Portugalia sunt favorite pentru aceste două locuri, dar Finlanda și Ungaria păstrează șanse teoretice.

22-06-2021
21:46

Calculele de calificare în optimi pentru Grupa E

Meciurile din Grupa E, Slovacia – Spania şi Suedia – Polonia, se vor juca miercuri, de la ora 19:00. FANATIK îţi prezintă calculele pentru această grupă.

Suedia se poate califica de pe primul loc dacă o bate pe Polonia. Dacă suedezii vor pierde, iar Slovacia şi Spania termină la egal, Suedia, Slovacia şi Polonia vor fi departajate în urma unui clasament în trei. Scandinavii termină pe locul 3 dacă pierd meciul cu Polonia.

Slovacia are nevoie de un punct pentru a-şi asigura calificarea şi pot ajunge pe primul loc dacă înving Spania şi Suedia este învinsă de Polonia.

Spania se califică dacă bate Slovacia. Poate prinde un loc în optimi şi în cazul unei remize, dar Polonia nu trebuie să bată Suedia.

Polonia se poate califica în optimi doar dacă o învinge pe Suedia.

22-06-2021
21:13

Croația este a 12-a echipă calificată în optimile de finală la Euro 2020

Croația obține calificarea în optimile de finală de pe locul 2 în grupa D, după 3-1 contra Scoției. Anglia a învins Cehia, 1-0, și câștigă această grupă cu 7 puncte.

Croația va juca în optimile de finală cu locul 2 din grupa E, în care joacă Suedia, Slovacia, Spania și Polonia. Toate patru mai pot termina pe locul 2. Partida va avea loc la Copehnga, luni, 28 iunie, de la ora 19:00.

Anglia va înfrunta în optimile de finală pe echipa de pe locul 2 din grupa F, în care joacă Franța, Germania, Portugalia și Ungaria. Partida se va juca la Londra, marți, 29 iunie, de la ora 19:00.

Cehia era oricum sigură de prezența în optimile de finală. Eșecul cu Anglia îi trimite pe cehi pe locul 3 în grupa F, dar vor fi între cele patru echipe care obțin calificarea.

În clasamentul locurilor trei, Finlanda este aproape scoasă din calcule. Nordicii mai pot obține calificarea doar dacă Portugalia pierde la patru goluri diferență în fața Germaniei, iar Spania este învinsă de Slovacia. Scenariu de-a dreptul SF.

clasament locurile 3
Clasamentul locurilor 3 la Euro 2020
21-06-2021
21:22

Elveţia, prima echipă de pe locul 3 care este deja sigură de calificarea în optimile de finală

În urma rezultatelor de luni, Finlanda și Ucraina au terminat pe locul 3 în grupele B şi C, ambele cu trei puncte. Este cea mai bună veste pentru Elveţia, care rămâne pe primul loc în ierarhia locurilor trei. Şi este deja sigură că nu va cădea mai jos de locul 4 în acest clasament.

Astfel, Elveţia este matematic calificată în optimile de finală. Italia – Austria şi Danemarca – Ţara Galilor sunt partidele din optimile de finală care au fost deja stabilite.

În plus, se ştiu deja 11 dintre cele 16 echipe calificate în optimile de finală. Cehia, Suedia, Franța și Anglia nu au cum să cadă mai jos de locul trei în grupele lor, după meciurile din etapa 3. Și, cum au deja 4 puncte, vor prinde sigur primele patru clasate într-un eventual clasament al locurilor trei. Peste Ucraina și Finlanda. 

21-06-2021
18:11

Danemarca se califică în optimi cu doar 3 puncte în grupă. Adversar accesibil pentru sferturi

Danemarca este marea câştigătoare a serii, după 4-1 în faţa Rusiei. Selecţionata pregătită de Kasper Hjulmand a prins locul 2 în grupa B şi astfel e calificată în optimile de finală. Cu doar trei puncte acumulate.

S-a făcut un clasament în trei între Danemarca, Finlanda şi Rusia, toate trei cu câte trei puncte. Ajutată de succcesul la scor în faţa Rusiei, Danemarca prinde locul 2. Iar Finlanda este pe 3 şi mai speră să prindă un loc în optimi, deşi este sub ambele echipe clasate pe 3 care deja au jucat, Elveţia şi Ucraina.

Mai mult, danezii au un meci accesibil pentru accederea în sferturile de finală. Nordicii vor înfrunta Ţara Galilor, în chiar primul meci din optimi, la Amsterdam, sâmbătă, 26 iunie, de la ora 19:00.

21-06-2021
18:02

Italia - Austria, primul meci stabilit în optimi la Euro 2020

Se știe deja primul meci care se va juca în optimile de finală la Euro 2020. Italia, câștigătoarea grupei A, va înfrunta Austria, locul 2 din grupa C. Partida este programată sâmbătă, 26 iunie, de la ora 22:00, la Londra, pe stadionul Wembley.

Din postura de câștigătoare a grupei C, Olanda va înfrunta echipa clasată pe locul 3 în una din grupele D, E, sau F. Se va juca diminică, 27 iunie, de la ora 19:00, la Budapesta.

20-06-2021
18:03

Elveția așteaptă o minune pentru a merge în optimi

Italia și Țara Galilor s-au clasat pe primele două locuri în Grupa A și și-au asigurat biletele pentru optimile de finală. Echipa națională a Elveției a încheiat pe locul 3, cu patru puncte, și are emoții în ceea ce privește accederea în fazele eliminatorii.

În acest moment, trupa lui Vladimir Petkovic este pe primul loc în clasamentul formațiilor aflate pe locul 3 în fiecare grupă, dar și-a încheiat meciurile, în timp ce celelalte formații nu au jucat încă în ultima etapă. Șansele elvețienilor sunt destul de mici, deoarece nu-i ajută nici golaverajul: 4-5.

cl3

19-06-2021
21:16

Cum arată clasamentul ocupantelor locului 3

La fel ca la Euro 2016, cele mai bune patru formaţii care termină grupa pe locul 3 se vor califica în optimile Euro 2020. După două etape, Portugalia, Austria şi Finlanda au câte 3 puncte, iar Spania, doar două. Croaţia şi Elveţia (câte un punct) ar fi eliminate.

Totuşi, acest clasament va suferi modificări în ultima rundă. Singura echipă eliminată matematic este Macedonia de Nord, iar dintre toate celelalte formaţii cu şanse de calificare, cele mai mici le are Turcia, 0 puncte şi golaveraj 0-5.

Cu trei meciuri rămase de disputat în etapa a doua a fazei grupelor de la Euro 2020, cele de astăzi, 19 iunie, doar trei echipe participante sunt sigure de de calificarea în optimile competiţiei.

Italia, Olanda şi Belgia au maximum de puncte după două jocuri şi nu au cum să rateze faza eliminatorie. Primele două sunt sigure că vor termina grupe A, respectiv C, pe unul din locurile 1 sau 2, în timp ce Belgia, care acum e lider în grupa B, poate ajunge pe locul al treilea, într-un clasament în trei. Dar, cu 6 puncte, nu are cum să nu fie printre cele mai bune 4 locuri 3, care ajung în optimi.

ADVERTISEMENT

Grupa A: Italia şi-a asigurat biletele pentru optimi

În grupa A, situaţia este clară pentru Italia, care a câştigat primele două partide, 3-0 cu Turcia şi Elveţia, şi nu mai poate pierde locul secund. În ultima rundă va evolua împotriva Ţării Galilor, iar simultan se joacă Elveţia – Turcia.

Ţara Galilor are 4 puncte şi este, momentan, pe locul secund. 1-1 cu Elveţia şi 2-0 cu Turcia au fost rezultatele care le dau galezilor şanse mari de calificare. Dacă nu pierd cu Italia, termină pe una din primele două poziţii. În cazul, unei înfrângeri, pot ajunge pe 3, dar chiar şi aşa au şanse mari de accede în optimi.

ADVERTISEMENT

Elveţia şi Turcia sunt obligate să câştige în ultimul meci, pentru a mai spera la optimi. Elveţia poate urca pe 2, dar două condiţii trebuie îndeplinite simultan. Prima: Italia să învingă Ţara Galilor. A doua: să aibă un golaveraj mai bun decât al galezilor. Totul se decide în ultima rundă.

Turcia mai păstrează şanse teoretice la locul 3 în grupă, dacă învinge Elveţia. Dar cu un golaveraj 0-5, are nevoie de un scor foarte mare şi de jocul rezultatelor, ca să fie între cele mai bune 4 locuri 3. Sunt deja 3 locuri 3 cu câte 3 puncte, care, momentan, au golaveraj 0 sau 1. Criteriile de departajare pentru echipele care termină pe 3 în grupe pot fi citite mai jos.

ADVERTISEMENT

Rezultate grupa A

  • Turcia – Italia 0-3
  • Ţara Galilor – Elveţia 1-1
  • Turcia – Ţara Galilor 0-2
  • Italia – Elveţia 3-0

Programul şi clasamentul grupei A

  • Duminică, 20 iunie, ora 19:00
  • Italia – Ţara Galilor (Stadionul Olimpico, Roma)
  • Elveţia – Turcia (Stadionul Olimpic, Baku)
ADVERTISEMENT

Grupa B: de pe ce loc merge Belgia în optimi?

Belgia, favorita grupei B, a confirmat în primele două meciuri, 3-0 cu Rusia şi 2-1 cu Danemarca. Are şase puncte şi nu are cum să rateze prezenţa în optimi, pentru că grupele A şi D nu au cum să dea un loc 3 cu un punctaj mai mare sau egal cu al belgienilor. Întrebarea care se pune este „pe ce loc termină Belgia?“. În ultima rundă, joacă împotriva Finlandei şi, dacă nu pierde, Belgia e locul 1. În caz contrar, calculele se complică şi se poate ajunge în situaţia unui clasament în 3, între Belgia, Finlanda şi Rusia, dacă ultima câştigă cu Danemarca.

Rusia e pe 2 cu 3 puncte (1-0 cu Finlanda şi 0-3 cu Belgia). Pentru ruşi, calculele sunt mai complicate. Dacă bat, fac şase puncte şi termină pe 2 (dacă Finlanda nu câştigă cu Belgia sau bate la o diferenţă de minimum 6 goluri) sau pe 3 (dacă Finlanda învinge Belgia la cel mult 5 goluri diferenţă). Oricum, cu 6 puncte, Rusia e sigură de optimi (vezi cazul Belgiei de mai sus). Dacă Rusia – Danemarca se termină X, Belgia trebuie să nu piardă cu Finlanda, pentru ca ruşii să termine pe 2. Dacă Rusia pierde, termină pe 3 sau pe 4, funcţie de scorul cu Danemarca şi de rezultatul Finlandei.

Finlanda, deşi e pe 3, e sigură de unul din primele două locuri dacă învinge Belgia. Dacă face egal, ajunge la 4 puncte şi depinde de rezultatul celuilalt meci: termină pe 2 dacă ruşii iau bătaie, sau pe 3 în caz contrar. Dacă pierde, Finlanda nu mai are nicio şansă la locul secund.

Danemarca are o singură şansă: victoria. Iar un eventual succes o poate duce chiar pe locul secund, prima condiţie fiind ca finlandezii să piardă cu Belgia. Danezii urcă pe 2, în cazul în care câştigă cu orice alt scor în afară de 1-0 şi Finlanda pierde cu Belgia. La 1-0 pentru Danemarca, se ia în calcul golaverajul.

Rezultate grupa B

  • Danemarca – Finlanda 0-1
  • Belgia – Rusia 3-0
  • Finlanda – Rusia 0-1
  • Danemarca – Belgia 1-2

Programul şi clasamentul grupei B

  • Luni, 21 iunie, ora 22:00
  • Finlanda – Belgia (Arena Gazprom, Sankt Petersburg)
  • Rusia – Danemarca (Stadionul Parken, Copenhaga)

Grupa C: Olanda va termina pe primul loc

În grupa C, Olanda a câştigat cu Ucraina şi Austria şi e sigură de prima poziţie, indiferent de rezultatele din ultima etapă.

Ucraina şi Austria luptă pentru locul secund în meci direct, iar dacă nu pierd, ucrainenii termină pe locul secund.

Macedonia de Nord este eliminată din competiţie, orice s-ar întâmpla, întrucât a pierdut atât cu Austria, cât şi cu Ucraina.

Rezultate grupa C

  • Austria – Macedonia de Nord 3-1
  • Olanda – Ucraina 3-2
  • Ucraina – Macedonia de Nord 2-1
  • Olanda – Austria 2-0

Programul şi clasamentul grupei C

  • Luni, 21 iunie, ora 19:00
  • Ucraina – Austria (Arena Naţională, Bucureşti)
  • Macedonia de Nord – Olanda (Arena Johan Cruijff, Amsterdam)

Grupa D: toate echipele au şanse la primele două locuri

Grupa D, cu Cehia, Anglia, Croaţia şi Scoţia, este una în care toate cele patru naţionale au şanse să prindă unul dintre primele două locuri. Meciurile decisive sunt Cehia – Anglia (ambele cu câte 4 puncte) şi Croaţia – Scoţia (câte un punct).

Cine câştigă între Anglia şi Cehia îşi asigură locul 1, iar în caz de egalitate merg braţ la braţ în optimi, cu cehii pe primul loc, la golaveraj.

Dacă învinge Cehia, Scoţia poate prinde locul secund, peste Anglia, la golaveraj, dacă o bate pe Croaţia. Croaţii nu au nicio şansă să treacă peste englezi, pentru că au pierdut în meci direct.

Dacă Anglia câştigă, situaţia e favorabilă Croaţiei, care poate urca pe 2, cu un succes în faţa Scoţiei. Departajarea între croaţi şi cehi se va face la golaveraj. Scoţia nu poate trece peste Cehia, după 0-2 în jocul direct.

Rezultate grupa D

  • Anglia – Croaţia 1-0
  • Scoţia – Cehia 0-2
  • Croaţia – Cehia 1-1
  • Anglia – Scoţia 0-0

Programul şi clasamentul grupei D

  • Marţi, 22 iunie, ora 22:00
  • Cehia – Anglia (Stadionul Wembley, Londra)
  • Croaţia – Scoţia (Hampden Park, Glasgow)

Grupa E: Spania – Polonia, decisivul dinaintea ultimei runde

Grupa E are cel mai strâns clasament dintre toate, diferenţa între Suedia, prima clasată, şi Polonia, ultima, fiind de 3 puncte. Suedia, aşadar, e lider şi depinde de propriu rezultat. Dacă nu pierde, e sigură de calificarea în optimi. Atlfel, Polonia o egalează la puncte, dar o depăşeşte în clasament, graţie meciului direct. Danezii depind atunci de rezultatul Slovaciei. În cazul în care Spania – Slovacia se termină egal, se face clasament în trei între slovaci, danezi şi polonezi. Dacă una dintre Spania sau Slovacia câştigă, Danemarca e pe locul 3.

Slovacia, cu 3 puncte din două meciuri, joacă împotriva favoritei grupei, Spania, care are două puncte. Orice rezultat pozitiv o ajută pe Slovacia să termine peste iberici, iar în cazul unei remize se face clasament în trei, dacă bate Polonia pe Danemarca. Altfel, Slovacia se califică în optimi.

Spania are nevoie de victorie. E singura variantă prin care poate ajunge pe unul din primele două locuri. Important pentru iberici e faptul că un succes chiar o urcă în clasament şi o trimite în optimi. În caz de egal, strânge 3 puncte şi depinde de celălalt meci, dacă termină pe 3 sau pe 4.

Polonia e ultima, cu un singur punct. Victoria e singura opţiune, caz în care poate depăşi Suedia, prin meci direct la egalitate de puncte. În această situaţie, depinde de rezultatul de la Spania – Slovacia. Succesul oricăreia dintre cele două o ajută să urce pe 2. În caz de remiză, se face clasament în trei, cu Spania ieşită din calcule.

Rezultate grupa E

  • Polonia – Slovacia 1-2
  • Spania – Suedia 0-0
  • Suedia – Slovacia 1-0
  • Spania – Polonia 1-1

Programul şi clasamentul grupei E

  • Miercuri, 23 iunie, ora 19:00
  • Suedia – Polonia (Arena Gazprom, Sankt Petersburg)
  • Slovacia – Spania (Stadionul La Catuja, Sevilla)

Grupa F: „Grupa morţii“

Etapa a doua a complicat lucrurile în „grupa morţii“. Campioana mondială Franţa a fost ţinută în şah de o Ungarie împinsă de la spate de 60.000 de fani în tribunele Arenei Puskas. S-a terminat 1-1, iar Franţa a ajuns la 4 puncte şi conduce grupa. În ultimul meci, joacă împotriva Portugaliei, reeditarea finalei din 2016. Cine câştigă se califică în optimi, cu precizarea că elevii lui Didier Deschamps au şi varianta remizei.

Germania, după un 0-1 cu Franţa prin autogolul lui Hummels, a reuşit să bată Portugalia lui Cristiano Ronaldo cu 4-2 şi priveşte cu încredere spre ultimul meci, cel împotriva Ungariei. Nemţii au echipa mai bună, iar maghiarii pierd şi sprijinul publicului, pentru că se va juca la Munchen. Toate condiţiile pentru un succes german şi o calificare în optimi. Dacă se termină egal, Germania depinde de celălalt meci, iar dacă pierde rămâne pe 3 dacă pierd lusitanii sau ajung pe 4, dacă portughezii scot cel puţin un punct.

Portugalia se califică dacă învinge. În acest caz e sigură de optimi. Dacă face egal, depinde de celălalt meci al grupei şi e în dezavantaj faţă de Germania. În cazul în care pierde, mai speră doar la locul 3, asta dacă nu învinge Ungaria, situaţie în care ajunge pe 4.

Ungaria se poate califica direct în optimi, de pe locul secund, dacă învinge în Germania, iar Franţa o bate pe Portugalia. Altfel, va termina pe 3, pentru că Portugalia a învins în meci direct, iar Franţa, cel mai probabil, va avea golaveraj superior, în cazul în care pierde cu Portugalia. Totuşi, cu 4 puncte, Ungaria are şanse mare de calificare în optimi, chiar şi de pe poziţia a treia.

Rezultatele grupei F

  • Ungaria – Portugalia 0-3
  • Franţa – Germania 1-0
  • Ungaria – Franţa 1-1
  • Portugalia – Germania 2-4

Programul şi clasamentul grupei E

  • Miercuri, 23 iunie, ora 22:00
  • Germania – Ungaria (Allianz Arena, Munchen)
  • Portugalia – Franţa (Arena Puskas, Budapesta)

Cine se califică în optimile de finală de la EURO 2020

Primele două clasate din fiecare grupă şi cele mai bune patru dintre ocupantele locurilor 3 vor accede în optimi.

La EURO 2020, criteriile de departajare pentru clasamentul ocupantelor locului 3 este următorul:

  • numărul de puncte
  • golaverajul
  • numărul de goluri marcate
  • numărul de victorii
  • cele mai puţin puncte obţinute în clasamentul disciplinar (cartonaşe galbene şi cartonaşe roşii)
  • clasamentul final din preliminariile EURO 2020

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Ţara Galilor – Danemarca: 1,55 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Italia – Austria: 1,47 este cota pentru „Total goluri 2-5”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: