News

Cine sunt cei 6 miliardari români care au prins topul Forbes 2023. Ce avere are Ion Țiriac

Cine sunt cei 6 miliardari români care au prins topul Forbes 2023, clasament care arată cine sunt cei mai bogați oameni ai planetei.
05.04.2023 | 20:59
Cine sunt cei 6 miliardari romani care au prins topul Forbes 2023 Ce avere are Ion Tiriac
Cine sunt cei 6 miliardari români din topul Forbes. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cine sunt cei 6 miliardari români care au prins topul Forbes 2023, clasament care include cei mai bogați oameni ai planetei? Potrivit clasamentului, în 2023 cel mai bogat român e Ion Țiriac, cu o avere de 2 miliarde de dolari.

Cine sunt cei 6 miliardari români care au prins topul Forbes

Țiriac a câștigat față de anul trecut 400 de milioane de dolari, fiind considerat al 1.516-lea cel mai bogat om al planetei. Următorul pe listă e Dragoș Pavăl, fondatorul Dedeman, cu o avere de 1.7 miliarde de dolari, urmat de Daniel Dineș, fondatorul UiPath, cu o avere de 1.6 miliarde de dolari., în scădere cu 1.3 miliarde de dolari față de anul trecut.

ADVERTISEMENT

În același top intră și Ion Stoica și Matei Zaharia, cei care au fondat compania DataBricks, cu o avere de 1.2 miliarde de dolari fiecare. Ultimul pe listă e Adrian Pavăl, fratele lui Dragoș Pavăl, cu o avere de 1.1 miliarde de dolari. Potrivit datelor oficiale, averea cumulată a bogaților României e de 8.8 miliarde de dolari, în scădere cu 1.4 miliarde de dolari față de 2022.

Potrivit Forbes, În 2023 există 2.640 de miliardari în lume, cu 28 mai puțini decât anul trecut. Miliardarii planetei au o avere cumulată de 12.2 trilioane de dolari, în scădere cu 500 de miliarde față de 2022, semn că mai mulți miliardari au fost afectați de pandemie.

ADVERTISEMENT

Elon Musk, obișnuit cu primul loc în clasament, a pierdut acest loc după ce a cumpărat Twitter și a prăbușit fără voia sa acțiunile Tesla. Acest prim loc a fost luat de Bernard Arnault, șef al gigantului de bunuri de lux LVMH, fiind primul cetățean francez care conduce acest top.

Statele Unite continuă să ofere lumii cei mai mulți miliardari, cu 735 de oameni pe listă, cu o avere cumulată de 4,5 trilioane de dolari. Pe locul secund e China, cu 562 de miliardari, cu o avere cumulată de 2 trilioane de dolari. Pe cea de-a treia poziție se află India, cu 169 de miliardari, cu o avere cumulată de 675 de miliarde de dolari, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Așadar, cel mai bogat om din lume e Bernard Arnault (74 de ani), cu o avere de 211 de miliarde de dolari, de cetățenie franceză. Banii lui Rnault vin din grupul LVMH (Moët Hennessy • Louis Vuitton S.A). Locul secund e ocupat de Elon Musk (51 de ani), cu o avere de 180 de miliarde de dolari, de cetățenie americană. Pe locul trei e celebrul Jeff Bezos, patronul Amazon, cu o avere de 114 miliarde de dolari la 59 de ani.

Pe locul patru în top se află Larry Ellison (78 de ani), cu o avere de 107 miliarde de dolari, patron al companiei Oracle, urmat de Warren Buffett (92 de ani), cu o avere de 106 miliarde de dolari. Bill Gates (104 miliarde de dolari), Michael Bloomberg (94.5 miliarde de dolari) și Carlos Slim Helu (83 de ani, Mexic) cu o avere de 93 de miliarde de dolari, închid top 5.

ADVERTISEMENT

Au fost incluși în acest top și Mukesh Ambani (65 de ani), avere de 83.4 miliarde de dolari, patron Diversified – India și Steve Ballmer, cu o avere de 80.7 miliarde, banii săi fiind făcuți cu ajutorul companiei Microsoft, alături de Bill Gates.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
"N-am crezut asta!" Cum arată Maria Sharapova, la 4 ani de la retragere
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
"Trebuie să coborâm că murim. Băi, deschide ușa!" Filmul incidentului de la metrou, după ce două trenuri s-au ciocnit la Timpuri Noi
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de...
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade. Experiment inedit cu etilotestul VIDEO
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Primele acuzații de blat la Survivor All Stars. Jador face declarații explozive: "Păi...
Primele acuzații de blat la Survivor All Stars. Jador face declarații explozive: "Păi noi suntem proști?"
Micutzu scapă de urmărirea penală, la fel și scandalagiii care l-au agresat
Micutzu scapă de urmărirea penală, la fel și scandalagiii care l-au agresat
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă...
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă se dă înainte de vacanţa de vară
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi