News

Cine sunt cei doi români care au murit în luptele din Congo. Vasile Badea era un fost campion, cu zeci de titluri naţionale

S-a aflat cine sunt cei doi români care un murit, miercuri, în luptele din Congo. Vasile Badea era un fost sportiv de performanță.
09.02.2024 | 18:07
Cine sunt cei doi romani care au murit in luptele din Congo Vasile Badea era un fost campion cu zeci de titluri nationale
Cei doi români care au murit în Congo. colaj Fanatik/ Foto bzi.ro
ADVERTISEMENT

S-a aflat cine sunt cei doi români care un murit în luptele din Congo. Unul dintre ei a fost sportiv de performanță. Vasile Badea obținuse, de-a lungul timpului, zeci de titluri naționale, dar și internaționale.

Ei sunt cei doi români care au murit în luptele din Congo

Tragedia petrecută în Republica Democratică Congo, în urma căreia Vasile și Victor și-au pierdut viața, a șocat familiile românilor. Ei se aflau aici pentru a pregăti armata locală, după ce au fost angajați tot de un cetățean român.

ADVERTISEMENT

Vorbim de Horaţiu Potra, un fost luptător în Legiunea Străină. Potrivit Observator, Potra este din Sibiu și în trecut ar fi fost cercetat pentru trafic de droguri și arme. De câțiva ani, acesta încheia contracte cu guvernul din Congo.

În baza acestora, românul aducea foști militari pentru a antrena soldații din armata de acolo. De altfel, aproape 90 la sută dintre foștii militari ori veterani ai Legiunii străine care au semnat contracte cu firma lui Horațiu Potra, sunt cetățeni români.

ADVERTISEMENT

Vasile și Victor au semnat contracte private. Ei s-au angajat să rămână în zona respectivă, foarte periculoasă, pentru o perioadă de trei luni. Din păcate, miercuri au fost atacați de rebelii din gruparea M23, în timp ce se aflau la frontiera cu Rwanda.

Cei doi români au murit, iar alți patru au fost răniți, așa cum a transmis Ministerul de Externe. La ora actuală, militarii care se aflau în zona respectivă au fost preluați și transportați într-un loc sigur.

ADVERTISEMENT

Lacrimi și durere după moartea sportivului român

Vasile Badea, unul dintre mercenarii uciși, era multiplu campion național la sporturi de contact, conform Gândul. De asemenea, el a fost gardă de corp pentru afaceriști din România, dar și din alte țări.

Vasile Badea și soția sa.
Vasile Badea și soția sa. Foto Gândul.ro

Soția lui Vasile Badea a primit cu durere vestea morții partenerului ei de viață. Sportivul român a lăsat în urmă doi copii, din prima căsătorie, și o soție care îl aștepta acasă. ”Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă mie, iubirea vieții mele.

ADVERTISEMENT

În acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor. Odihnească-se în pace iubirea mea!!! Te voi iubi mereu, vei fi mereu în sufletul și mintea mea”, a transmis Ana Badea, soția românului ucis în Congo.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin...
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion