News

Cine sunt pensionarii care primesc ajutor de la stat pentru plata facturilor la curent. Anunțul lui Nicolae Ciucă

Pensiile vor fi majorate cu 12.5%, însă PSD și PNL au pregătit diverse pachete de ajutorare a populației, inclusiv vouchere pentru plata facturilor.
21.11.2022 | 22:34
Cine sunt pensionarii care primesc ajutor de la stat pentru plata facturilor la curent Anuntul lui Nicolae Ciuca
Pensii mărite în 2023
ADVERTISEMENT

Negocierile din Coaliție au durat săptămâni întregi, însă s-a ajuns la un compromis care pare să fie mai degrabă viziunea PSD în această chestiune.

Ajutor pentru pensionari pentru plata facturilor

Dacă liberalii visau la o majorare generală a pensiilor cu 15%, PSD vorbea despre o majorare cu doar 10% și cu diverse ”pachete de sprijin”. S-a optat pentru 12.5 și o paletă foarte largă de astfel de pachete.

ADVERTISEMENT

”Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial și trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflația crescută”, a transmis Nicolae Ciucă.

Un fapt important e acordarea unui voucher sub formă de sprijin de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie pentru o parte din pensionari. Mai exact acei pensionari care au vârsta peste 60 de ani și au pensii mai mici de 2.000 de lei, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

”Această sumă va fi împărțită în două tranșe pentru a acoperi cheltuielile din iarna aceasta și din iarna viitoare”, a transmis Nicolae Ciucă pe Facebook.

Totodată, salariul minim brut va fi majorat la 3.000 de lei, iar 200 de lei vor fi scutiți de taxe, pentru a ajuta firmele și angajații acestora. Mai mult, pensionarii cu pensii până la 1.700 de lei vor primi carduri sociale de 250 de lei, o dată la două luni, pe întreaga durată a anului 2023.

ADVERTISEMENT

De asemenea vor crește cu 30% indemnizațiile pentru veteranii și văduvele de război, indemnizații care au fost înghețate în 2018.

Pentru PSD, partidul care va deconta la alegeri aceste majorări de pensii și alte lucruri ”date”, măsurile de ajutorare nu au fost de fapt pentru ”procente”, lucru anunțat de Marcel Ciolacu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

”Pentru PSD nu a fost niciodată vorba de cifre sau procente, ci despre oameni și despre ceea ce au ei nevoie acum. Despre #echitate, despre a-i ajuta pe cei care au cel mai mult nevoie de ajutor. În total, vom veni cu un pachet social de 26,65 miliarde de lei de #SprijinpentruRomânia”, a transmis liderul PSD.

ADVERTISEMENT