News

Cine sunt polițiștii răniți în incendiul din Crevedia. Apel umanitar pentru salvarea victimelor

Cine sunt oamenii legii vătămați în flăcările exploziei din Crevedia, județul Dâmbovița. Strigăt de ajutor pentru ajutorarea victimelor.
27.08.2023 | 12:01
Cine sunt politistii raniti in incendiul din Crevedia Apel umanitar pentru salvarea victimelor
Cine sunt oamenii legii vătămați în flăcările exploziei din Crevedia. Strigăt de ajutor pentru ajutorarea victimelor. Sursa foto: ISU Dâmbovița
ADVERTISEMENT

Cine sunt polițiștii răniți în incendiul din Crevedia. Apel umanitar pentru salvarea victimelor care au fost transferate în mai multe unități medicale din București. Supraviețuitorii au mare nevoie de donatori de sânge.

Cine sunt oamenii legii vătămați în flăcările exploziei din Crevedia. Strigăt de ajutor pentru ajutorarea victimelor

Cine sunt oamenii legii vătămați în flăcările exploziei din Crevedia. Potrivit gandul.ro, este vorba de doi agenți de la Inspectoratul de Poliție Dâmbovița care se află în momentul de față pe mâinile doctorilor de la Spitalul Floreasca.

ADVERTISEMENT

Radu Busuioc, agent principal de poliție la I.P.J. Conțești, a suferit mai multe arsuri la ceafă în timpul intervenției din cursul serii de sâmbătă, 26 august 2023, în timp ce Oliver A, agent-șef principal la Poliția Răcari, are arsuri la spate.

Acesta din urmă are familie, după cum se poate vedea din imaginile publicate pe contul său de Facebook. În momentul de față, a fost lansat un strigăt de ajutor pentru ajutorarea victimelor, care se ridică la un număr de 57.

ADVERTISEMENT

Supraviețuitorii incendiului din Crevedia au nevoie de sânge. Donatorii sunt așteptați la Centrul de Transfuzie București, care este pregătit să primească donatori între orele 7:00 și 15:00, indiferent de zi. Cei interesați sunt rugați să evite canicula și să se prezinte dimineața.

De asemenea, cadrele medicale din Capitală mai transmit că persoanele eligibile în această situație sunt cele care au împlinit 18 ani, cântăresc peste 50 de kilograme și sunt perfect sănătoase din punct de vedere medical.

ADVERTISEMENT
Oliver, unul dintre polițiștii răniți în Crevedia
Oliver, unul dintre polițiștii răniți în incendiul din Crevedia. Sursa foto: gandul.ro

Victimele din Crevedia au nevoie de sânge

Printre primii donatori de sânge se numără un localnic din comuna Crevedia, județul Dâmbovița, care a mărturisit că îl știa pe cel care a murit în incendiu. Bărbatul, pe numele său Eugen Barbu, face tot ce-i stă în puteri pentru a salva cât mai multe vieți.

„Îl cunoșteam pe cel care a făcut infarct. Am aflat că el era în casă, a urmat explozia și casa a fost lovită de ceva. A început să-și caute soția și n-a găsit-o. A urmat infarctul, vă dați seama că nu se știe încă mai mult.

ADVERTISEMENT

Rămâne să se pronunțe medicii”, a declarat bărbatul, scrie redactia.ro. În incendiul din Crevedia au fost răniți 39 de pompieri, 2 polițiști și 2 jandarmi, după cum arată ultimele date transmise de Ministerul Afacerilor Interne.

ADVERTISEMENT
Tags: