ADVERTISEMENT
News

Cine sunt românii care se vor putea vaccina anti COVID-19! Nu vor exista doze pentru toată populația

Autor: Alexandru Năstase | 30.08.2020 | 16:54
Cine sunt românii care se vor putea vaccina anti COVID-19! Nu vor exista doze pentru toată populația
Nu toți românii vor putea fi vaccinați împotriva coronavirusului. Sursa foto - hepta.ro

FANATIK îți spune cine sunt românii care se vor putea vaccina anti COVID-19! Pentru că, în clipa în care vom avea un asemenea remediu, nu toți vom putea beneficia de el.

ADVERTISEMENT

DCnews.ro scrie că nu vor exista doze pentru toată populația. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat cum anume va sta situația.

Acesta a transmis că un potențial vaccin trebuie gestionat foarte bine. Astfel că, persoanele vulnerabile vor beneficia primele de el.

ADVERTISEMENT

Românii care se vor putea vaccina anti COVID-19!

”Este important să se stabilească o strategie de vaccinare. Vaccinul, ca în orice alt caz, trebuie administrat celor mai vulnerabili din punct de vedere biologic.

În această categorie vorbim de vârstnici, oamenii cu boli cronice, care au o imunitate mai scăzută. De asemenea, vorbim de oamenii care au un risc ocupațional, cum ar fi medicii.

ADVERTISEMENT

Ne uităm pe statisticile pe care le avem în România. Vedem că au fost momente când una din zece – douăsprezece persoane infectate venea din rândul personalului medical.

Ce înseamnă acest lucru? Prin natura profesiei sunt mult mai expuși și se infectează mai repede”, a zis Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, expertul a transmis că primele persoane care se vor putea vaccina sunt cele care activează în sectoarele critice pentru o societate.

Concret, discutăm despre oamenii care lucrează în sistemul de sănătate, educație, armata, tot ce înseamnă afaceri interne sau tot ce ține statul funcțional.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!