News

Cine sunt românii care se vor putea vaccina anti COVID-19! Nu vor exista doze pentru toată populația

30.08.2020 | 16:54
Cine sunt romanii care se vor putea vaccina anti COVID19 Nu vor exista doze pentru toata populatia
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cine sunt românii care se vor putea vaccina anti COVID-19! Pentru că, în clipa în care vom avea un asemenea remediu, nu toți vom putea beneficia de el.

DCnews.ro scrie că nu vor exista doze pentru toată populația. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat cum anume va sta situația.

ADVERTISEMENT

Acesta a transmis că un potențial vaccin trebuie gestionat foarte bine. Astfel că, persoanele vulnerabile vor beneficia primele de el.

Românii care se vor putea vaccina anti COVID-19!

”Este important să se stabilească o strategie de vaccinare. Vaccinul, ca în orice alt caz, trebuie administrat celor mai vulnerabili din punct de vedere biologic.

ADVERTISEMENT

În această categorie vorbim de vârstnici, oamenii cu boli cronice, care au o imunitate mai scăzută. De asemenea, vorbim de oamenii care au un risc ocupațional, cum ar fi medicii.

Ne uităm pe statisticile pe care le avem în România. Vedem că au fost momente când una din zece – douăsprezece persoane infectate venea din rândul personalului medical.

ADVERTISEMENT

Ce înseamnă acest lucru? Prin natura profesiei sunt mult mai expuși și se infectează mai repede”, a zis Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Mai mult de atât, expertul a transmis că primele persoane care se vor putea vaccina sunt cele care activează în sectoarele critice pentru o societate.

ADVERTISEMENT

Concret, discutăm despre oamenii care lucrează în sistemul de sănătate, educație, armata, tot ce înseamnă afaceri interne sau tot ce ține statul funcțional.

 

 

ADVERTISEMENT