News

Cine sunt victimele tragediei de la Spitalul Victor Babeș. Cea mai tânără avea 63 de ani

13.04.2021 | 11:04
Cine sunt victimele tragediei de la Spitalul Victor Babes Cea mai tanara avea 63 de ani
ADVERTISEMENT

Poliția Capitalei a oferit, marți, informații despre victimele tragediei care a avut loc luni seara la Spitalul Victor Babeș din Capitală, acolo unde trei persoane au murit în TIR-ul ATI după ce au rămas fără oxigen din cauza unor disfuncționalități.

Potrivit unui comunicat oficial, în unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a trei persoane, femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani și respectiv 63 de ani.

ADVERTISEMENT

Poliția mai informează că trupurile acestora au fost ridicate deja și transportate la INML în vederea efectuării necropsiei.

Cine sunt victimele tragediei din TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș

După tragediile aproape trase la indigo de la ATI Piatra Neamț și de la ATI Matei Balș din Capitală, un nou eveniment tragic care implică pacienți COVID a avut loc în România.

ADVERTISEMENT

Luni, 12 aprilie, trei paciente au murit după ce au rămas fără oxigen în secția mobilă de ATI de la Spitalul Victor Babeș, în urma unui incident grav. Femeile au decedat pe loc în urma unei erori tehnice care a apărut în tirul mobil instalat pentru a crește capacitatea de tratare în secții ATI.

Marți dimineață, Poliția Capitalei a anunțat că cele trei victime, se sec feminin, aveau vârste cuprinse între 63 şi 84 de ani.

ADVERTISEMENT

”La data de 12.04.2021, polițiști din cadrul Poliției Capitalei – Serviciul Omoruri, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în aceeași zi, 3 pacienți internați în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă din curtea Spitalului Clinic “Victor Babeș” București au decedat.

La fața locului s-a deplasat echipa complexă, formată din polițiști ai Serviciului Omoruri, specialiști ai Serviciul Criminalistic și medic legist. În unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a 3 persoane, femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani și respectiv 63 de ani”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Opt pacienți erau internați în TIR-ul din curtea unității medicale din București. Cei cinci care au scăpat cu viață au ajuns la alte spitale din oraș.

Primele date ale Poliției din ancheta de la Matei Balș

În aceeași informare de presă emisă marți, Poliția mai anunță că decesul celor trei paciente a rezultat după ce alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unității de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncționalități, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor.

Anchetatorii au făcut cercetarea la fața locului, iar unitatea mobilă a fost sigilată, pentru a fi continuate cercetările. Cadavrele au fost ridicate și transportate la INML în vederea efectuării necropsiei.

”Din primele date a rezultat faptul că în după amiaza de 12 aprilie, alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unității de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncționalități, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor.

A fost efectuată cercetarea la fața locului , unitatea mobilă fiind sigilată, în vederea continuării cercetărilor. Cadavrele au fost ridicate și transportate la INML in vederea efectuării necropsiei.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei”, mai anunță Poliția în comunicat.

ADVERTISEMENT