Sport

Cine transmite la tv Manchester City – Inter, finala Champions League

Cine difuzează la TV Manchester City - Inter, finala Champions League 2022/2023. Duelul va avea loc sâmbătă, 10 iunie, de la ora 22:00.
10.06.2023 | 09:00
Cine transmite la tv Manchester City  Inter finala Champions League
Cine transmite la tv finala Champions League dintre Manchester City și Inter. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Manchester City și Inter se înfruntă pe „Ataturk Olympic Stadium” din Istanbul, sâmbătă, 10 iunie, de la ora 22:00 în finala Champions League. „Cetățenii” caută primul trofeu major din istorie în competiția europeană, în timp ce „nerazzurrii” se află la prima finală după 13 ani.

Cine transmite la tv Manchester City – Inter, finala Champions League

Manchester City și Inter reprezintă cel mai așteptat duel al sezonului. Formația lui Pep Guardiola are șansa să se impună pentru prima oară în istorie în cea mai titrată competiție europeană intercluburi și să devină doar a doua echipă din Anglia care reușește „tripla istorică”.

ADVERTISEMENT

În sezonul 1998-1999, Manchester United câștiga Premier League, Cupa Angliei și Champions League. Cu o victorie în ultimul act împotriva lui Inter, gruparea de pe Etihad va bifa borna istorică. De cealaltă parte, Inter a terminat pe locul 3 în Serie A, însă a impresionat în UEFA Champions League.

„Nerazzurrii” se află pentru prima oară după o pauză de 13 ani în finala UEFA Champions League. În 2010, cu Cristi Chivu pe teren, Inter reușea să ridice marele trofeu. Partida va fi putea fi urmărită în format live stream pe FANATIK.RO, iar la TV pe Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă Manchester City – Inter, finala Champions League

Finala Champions League dintre Manchester City și Inter se va juca pe Ataturk Olympic Stadium din Istanbul. Situat în centrul orașului din Turcia, stadionul are o capacitate totală de 74.753 de locuri, fiind cel mai mare din Turcia.

În luna mai, UEFA a dezmințit zvonurile potrivit cărora ultimul act al Champions League se va muta la Lisabona, din cauza alegerilor prezidențiale. În 2020, pandemia și restricțiile COVID-19 au mutat fazele finale eliminatorii la Lisabona.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în 2021, finala a fost Manchester City – Chelsea, iar la acea vreme Marea Britanie se afla în topul țărilor cu risc ridicat de infectare cu coronavirus. Astfel, UEFA a mutat finala pe stadionul „Do Dragao” din Porto.

Cine arbitrează finala Champions League, Manchester City – Inter

Duelul dintre Manchester City și Inter din finala Champions League va fi condus de către „centralul” Szymon Marciniak. Polonezul a arbitrat, la finalul anului trecut, ultimul act al Cupei Mondiale din Qatar dintre Argentina și Franța.

ADVERTISEMENT

Szymon Marciniak va fi ajutat de la linii de către asistenții Paweł Sokolnicki și Tomasz Listkiewicz. În camera VAR se vor afla Tomasz Kwiatowski și Bartosz Frankowski. Istvan Kovacs va fi al patrulea oficial, în timp ce asistentul Vasile Marinescu va fi de asemenea la Istanbul.

ADVERTISEMENT