News

Cine va fi viceprimar dacă Nicușor Dan câștigă alegerile? Dacian Cioloș a făcut anunțul

22.09.2020 | 22:46
Cine va fi viceprimar daca Nicusor Dan castiga alegerile Dacian Ciolos a facut anuntul
ADVERTISEMENT

Chiar dacă sondajele anunță una dintre cele mai disputate bătălii electorale din întreaga istorie a României democratice, Nicușor Dan este convins că o va învinge la un scor zdrobitor pe Gabriela Firea. Asta pentru că are alături atât Partidul Național Liberal, cât și Alianța USR-PLUS, formațiuni care promit să îl poarte spre victorie.

De altfel, Dacian Cioloș a confirmat într-un interviu acordat recent că principalul contracandidat al primarului în funcție va conduce Capitala alături de o echipă în care se remarcă, printre alții, Vlad Voiculescu. În cazul în care „matematicianul” va reuși să înlăture actuala administrație, acesta va prelua postul de viceprimar în locul lui Aurelian Bădulescu.

ADVERTISEMENT

Atribuțiile lui Vlad Voiculescu vor fi pe zona de sănătate și social. Sunt competențele pe care le are și în calitate de fost ministru al sănătății. Cunoaște foarte bine domeniul și sectorul sănătății, mai ales la București, pentru că a avut mult de lucru cu toate problemele legate de Colectiv și domeniul social, a activat în mediul neguvernamental și îi cunoaște la fel de bine problemele”, susține fostul premier al României.

Vlad Voiculescu va fi viceprimarul Capitalei dacă Nicușor Dan câștigă alegerile

Da, evident, rămâne în vigoare, pur și simplu, pentru că Nicușor Dan este un om de echipă, el vine cu o anumită echipă la Primărie și asta e una din valorile adăugate ale acestei candidaturi. Nu e un one man show, ci un om de echipă, așa a fost de la început, de când și-a construit USR-ul și proiectul pentru primărie și Vlad Voiculescu e parte a echipei.

ADVERTISEMENT

Vlad a declarat răspicat și fără ezitare că susține candidatura lui Nicușor și că va lucra cu el în echipă. Atribuțiile lui Vlad Voiculescu vor fi pe zona de sănătate și social. Sunt competențele pe care Vlad le are și în calitate de fost ministru al sănătății cunoaște foarte bine domeniul și sectorul sănătății, mai ales la București, pentru că a avut mult de lucru cu toate problemele legate de Colectiv și domeniul social, a activat în mediul neguvernamental și îi cunoaște la fel de bine problemele.

Și cum am spus, va face foarte bine echipă cu Nicușor pentru că și el cunoaște foarte bine problemele Bucureștiului. E acum la a treia candidatură și sunt sigur că de data aceasta va reuși. E un om foarte hotărât, cu multă determinare, un om cu un proiect foarte clar încă de la început de când a intrat în politică.

ADVERTISEMENT

Proiectul său pentru București a pornit de la firul ierbii, de la construcția unui proiect al societății civile, a trecut apoi la construcția unui proiect politic care la fel a reușit. Nicușor Dan știe să lucreze în echipă, are foarte clar ce trebuie să facă în București și cred eu că de data asta toate stelele sunt aliniate.

În 2016, dacă PNL-ul nu ar fi avut un candidat și l-ar fi susținut pe el, Nicușor Dan era astăzi primar și Bucureștiul era într-o cu totul altă situație. PNL a avut inițiativa de a susține candidatura lui Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan are o susținere firească, naturală, a USR-PLUS și eu mă bucur foarte mult că s-a reușit și construirea acestei echipe cu Vlad Voiculescu și restul de consilieri, pentru că Dan va merge la Primărie cu o listă de consilieri care nu vor fi o mașină de vot ai primarului, ci sunt oameni de misiune.

Sunt oameni cu competențe complementare și cei care vor vota candidatura lui Nicușor Dan, nu vor vota doar un om, ci vor vota o echipă și vor vota un proiect pentru București, care se construiește, iată, mai bine de zece ani”, a declarat Dacian Cioloș la B1 TV.

ADVERTISEMENT