Sport

Ciocniri violente la Napoli între Poliție și ultrașii lui Union Berlin. S-a lăsat cu arestări. Video

Suporterii lui Union Berlin au venit puși pe scandal în Italia. Nemții s-au luat la trântă cu forțele de ordine, iar 11 dintre aceștia au ajuns în arest.
08.11.2023 | 21:21
Ciocniri violente la Napoli intre Politie si ultrasii lui Union Berlin Sa lasat cu arestari Video
Suporterii Union Berlin s-au luat la bataie cu fortele de ordine
ADVERTISEMENT

Suporterii lui Union Berlin și poliția din Napoli s-au confruntat cu câteva ore înaintea meciului din Liga Campionilor dintre Napoli și Union Berlin. Duelul s-a încheiat cu victoria gazdelor care s-au impus cu 1-0.

11 nemți au fost arestați în Italia

300 de ultrași germani au vandalizat vitrinele magazinelor înainte de a se confrunta cu forțele de ordine locale, prezente pentru a asigura securitatea zonei și pentru a preveni eventuale altercații cu suporterii lui Napoli.

ADVERTISEMENT

Ultrasii berlinezi au aruncat proiectile spre forțele de poliție, iar mai mulți ofițeri au fost răniți. În prezent, 11 persoane au fost arestate. Conform informațiilor furnizate de Sportmediaset, au avut loc incidente pe străzile Corso Umberto și Via Medina, la fel și în Piazza Dante, în centrul istoric al orașului Napoli.

Atunci când au intrat în contact cu carabinierii, extremiștii germani au atacat cu pietre din pavaj, răngi, bastoane, bâte și torțe. Polițiștii au reacționat ferm și au reținut 11 dintre susținătorii germani.

ADVERTISEMENT

Autoritățile locale au confirmat că aceștia sunt “afișați ca membri ai celei mai agresive facțiuni ultras a suporterilor echipei din Berlin”. Agenția France Presse a dezvăluit că, în rândul suporterilor echipei Union Berlin, s-au infiltrat și mai mulți fani ai echipei Borussia Monchengladbach.

Napoli – Berlin s-a terminat 1-0

Aceștia sunt înrădăcinați în aceeași comunitate de suporteri și au o rivalitate istorică cu galeria echipei Napoli. Pe platformele de socializare au fost postate înregistrări video care documentează incidentele. Ultrașii susținători ai echipei Union purtau cu toții hanorace albe.

ADVERTISEMENT

În tur, Napoli a învins-o în deplasare pe Union Berlin cu scorul de 1-0. În urma acestui rezultat, echipa pregătită de Garcia a ajuns la 6 puncte în 3 partide jucate. Napoli a pierdut un singur meci în această campanie de Champions League, contra lui Real Madrid, scor 3-2.

La începutul acestei săptămâni, incidente au avut loc și în Milano. În noaptea de luni spre marți, suporterii huligani ai echipei AC Milan i-au atacat pe suporterii celor de la Paris Saint Germain. O sută de membrii ai facțiunii radicale Curva Sud au fost implicați. Milan a câștigat duelul de pe teren cu 2-1.

ADVERTISEMENT

Au fost înregistrate trei persoane rănite, dintre care una a fost spitalizată după ce a fost înjunghiată de două ori. După o intervenție chirurgicală, starea sa de sănătate s-a stabilizat și nu mai este în pericol. De asemenea, doi polițiști au suferit răni ușoare.

ADVERTISEMENT