Life

Ciorba care se face în doar 5 minute. E considerată un medicament al naturii și e preparată des la mănăstire

Ciorba care se face în doar 5 minute e preparată des la mănăstire și e considerată un medicament al naturii. Ce are așa de special?
17.04.2024 | 16:04
Ciorba care se face in doar 5 minute E considerata un medicament al naturii si e preparata des la manastire
Ciorba care se face în doar 5 minute. Sursă foto: captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ciorba care se face în doar 5 minute e considerată un medicament al naturii. Se prepară foarte des la mănăstire și are la bază ingrediente simple, dar și extrem de sănătoase. Ce o face însă atât de deosebită?

Ciorba care se face în doar 5 minute

Există o mulțime de rețete din care putem alege atunci când vrem să preparăm cina sau prânzul. Chiar și așa, unele dintre ele necesită mult timp de preparare, iar asta ar putea fi neplăcut pentru unele persoane.

ADVERTISEMENT

Soluții există. Ciorba care se face în doar 5 minute este un preparat celebru de la unele mănăstiri. E considerată un medicament al naturii datorită beneficiilor sale și nu e deloc dificil să te bucuri și tu de ea.

În primul rând ingredientele necesare pentru a prepara ciorba sunt: 2 linguri de sfeclă roșie rasă, 2 linguri de morcov ras, zeamă de varză, apă caldă și 2 linguri de pătrunjel ras. De ce e considerat un medicament al naturii acest preparat?

ADVERTISEMENT

Ciorba care e gata în câteva minute are o mulțime de beneficii pentru organismul nostru. Fratele Daniel de la Mănăstirea Slănic a explicat într-un video publicat pe YouTube cum se face aceasta, dar și cum ne simțim după ce o consumăm.

De ce este considerată un medicament al naturii

În primul rând fiecare ingredient în parte are beneficii pentru organismul nostru. Sfecla roșie spre exemplu, e indicată în cazul afecțiunilor cardiovasculare și ne poate proteja inima. Morcovul e bogat în betacaroten și vitamina A, iar varza este considerată un ”elixir al sănătății și tinereții”.

ADVERTISEMENT

„Din ce este compusă această ciorbă-medicament? Acest preparat se face la rece, nu necesită fierberea legumelor. Va reminaliza întreg organismul, va fi o bucurie pentru ficat și stomac. Sfecla roșie este indicată în toate afecțiunile cardiovasculare și are o capacitate de a proteja inima.

Cine consumă sfeclă în mod original, fără preparare, această persoană va fi una fericită și sănătoasă. Eu o dau prin răzătoare mică, pentru că legumele trebuie să fie cât mai subțiri. Apoi se dă pe răzătoare morcovul, care conține multă vitamina A și betacaroten. 

ADVERTISEMENT

Pentru a finaliza ciorba punem zeamă de varză. Numai aceasta în sine reprezintă un adevărat elixir al sănătății și tinereții. Este un probiotic natural care conține miliarde de bacterii sănătoase pentru organism. Este foarte bună pentru stomac”, a spus acesta.

Ciorba care se face în 5 minute și care e un medicament al naturii poate însă să fie destul de concentrată la final. Dacă acest lucru ne deranjează, mai putem să o diluăm cu apă. Important este să o consumăm rece, iar efectele le vom vedea singuri.

ADVERTISEMENT