Life

Cum să faci cele mai pufoase gogoși decupate cu paharul. Rețeta din caietul bunicii

Cum se pregătesc cele mai bune gogoși tăiate cu gura paharului. Rețeta a fost găsită într-un caiet de-al bunicilor noastre.
10.04.2024 | 08:24
Cum sa faci cele mai pufoase gogosi decupate cu paharul Reteta din caietul bunicii
Cum se pregătesc cele mai bune gogoși tăiate cu gura paharului. Rețeta a fost găsită într-un caiet de-al bunicilor noastre. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cum să faci cele mai pufoase gogoși decupate cu paharul. Rețeta din caietul bunicii este una foarte simplă și cu puține ingrediente. Cu siguranță, sunt produse pe care le găsești în gospodăria ta extrem de ușor.

Cum se pregătesc cele mai bune gogoși tăiate cu gura paharului. Rețeta a fost găsită într-un caiet de-al bunicilor noastre

Cum se pregătesc cele mai bune gogoși tăiate cu gura paharului. Rețeta a fost găsită într-un caiet de-al bunicilor noastre. Desertul se poate face în fiecare zi din săptămână sau la final de weekend, alături de cei mici.

ADVERTISEMENT

Preparatul culinar are o istorie veche în spate și este unul dintre cele mai des pregătite de gospodinele din România. Pentru a avea un produs reușit trebuie să ții cont de câteva trucuri simple și la îndemâna tuturor.

Aluatul este foarte important pentru a avea parte de un aliment pufos și aerat. Asta înseamnă că miezul are găuri, ceea ce face din gogoși un desert cu totul special și care nu va fi refuzat niciodată de nicio persoană.

ADVERTISEMENT

Un alt secret constă în faptul că ingredientele trebuie să stea la temperatura camerei. Pentru această rețetă gospodinele au nevoie de 500 grame făină, 2 ouă, 2-3 lingurițe esență de vanilie, 1 pahar de lapte, 1 plic de drojdie, o jumătate de pahar de zahăr, coaja de la o lămâie, zahăr pudră și ulei.

Pașii de urmat pentru gogoși pufoase

Gogoșile pufoase ca în vremea bunicilor noastre se fac simplu, rapid și ușor. În primul rând, laptele se pune la încălzit, apoi se adaugă zahărul. În al doilea rând, se amestecă drojdia cu o mână de făină. Se combină cele două compoziții.

ADVERTISEMENT

Se lasă la dospit pentru circa 15 minute. Se adaugă ouăle, coaja de lămâie și esența și se pune din nou aluatul la dospit pentru aproximativ 20 de minute. Imediat ce a crescut aluatul se întinde pe masă cu ajutorul unui sucitor.

Aluatul nu trebuie să fie foarte gros, ci să aibă o grosime de circa 2 cm. Gogoșile se decupează cu ajutorul unui pahar. Compoziția rămasă se întinde din nou și se decupează o altă serie de gogoși până când nu mai rămâne aluat.

ADVERTISEMENT

Uleiul de floarea soarelui se încinge bine într-o tigaie și se adaugă gogoșile. Se prăjesc pe ambele părți până când capătă o culoare frumoasă, aurie. Se scot din tigaie și se dau deasupra cu puțin zahăr pudră. Se servesc calde simple, cu gem sau cu brânză.

ADVERTISEMENT