Sport

Una caldă, alta rece pentru “Tătă”! Românul este anunţat titular la AC Milan, dar “diavolii” au transferat încă un portar

După Sportiello, care va veni pe San Siro în vară, Milan a mai transferat un portar, însă Tătărușanu este anunțat în formula de start pentru primul meci din 2023.
03.01.2023 | 17:45
Una calda alta rece pentru Tata Romanul este anuntat titular la AC Milan dar diavolii au transferat inca un portar
AC Milan a transferat un nou portar, columbianul Devis Estiven Vásquez Llach, iar soarta lui Tătărușanu pare pecetluită.
ADVERTISEMENT

Absența lui Mike Maignan, accidentat la finalul lunii septembrie, se prelungește. Vestea este însă numai pe jumătate bună pentru Ciprian Tătărușanu. Pentru că Stefano Pioli arată clar ce gânduri are.

Milan i-a adus încă un concurent lui Tătărușanu!

După accidentarea suferită de titularul postului de portar la AC Milan, Mike Maignan, Ciprian Tătărușanu a câștigat lupta pentru titularizare cu Antonio Mirante.

ADVERTISEMENT

Astfel că a românul a bifat 12 meciuri, în Serie A și UEFA Champions League. Partide în care a primit 12 goluri, în condițiile în care 4 întâlniri le-a încheiat fără să încaseze vreunul.

“Tătă” rămâne în poarta “diavolilor”! Pioli merge pe mâna românului

Și în start de 2023, pentru moment, tot ”Tătă” rămâne opțiunea lui Stefano Pioli. Dovadă că, potrivit Sempre Milan, el va apăra în primul meci, mâine, cu Salernitana, în deplasare.

ADVERTISEMENT

Pentru duminică însă, atunci când Milan va primi, acasă, replica lui AS Roma, deocamdată domnește incertitudinea. Căci campioana Italiei a anunțat că l-a achiziționat astăzi pe Devis Estiven Vásquez Llach.

Columbianul are 24 de ani și a venit de la Club Guaraní, pentru care a evoluat din 2021. El a semnat un acord valabil până-n 30 iunie 2026.

ADVERTISEMENT

Devis este a doua mutare pe care AC Milan o face în privința postului de portar. Prima a fost anunțată în startul lui decembrie, în perioada Cupei Mondiale. Atunci când campioana Italiei a bătut palma cu Marco Sportiello.

Sportiello vine în vară la AC Milan! Tătăruşanu părăseşte echipa la finalul sezonului

Portarul va rămâne la Atalanta până-n vară, iar apoi, potrivit presei italiene, va semna un contract pe două sezoane, cu opțiune de prelungire pentru încă unul.

ADVERTISEMENT

Încă de la acel moment soarta lui Tătărușanu, al cărui contract cu AC Milan expiră în vară, era incertă. “Antrenorul Stefano Pioli și conducerea clubului AC Milan consideră că Sportiello poate oferi acele garanții necesare, pe care Tătărușanu nu le-a putut oferi, în absența lui Maignan.

În plus, fiind un jucător italian, Sportiello este de ajutor în privința restricțiilor impuse de UEFA pentru lista jucătorilor care pot evolua în cupele europene”, menționa jurnalistul italian Gianluca Di Marzio.

Acum, după sosirea unui stranier, lucrurile sunt și mai clare. În contextul în care Tătărușanu ar reprezenta doar a patra opțiune.

ADVERTISEMENT