News

Circa 40% dintre elevii de peste 12 ani s-au vaccinat, afirmă ministrul educației. Ce a spus acesta despre situația profesorilor

Sorin Cîmpeanu spune că circa 40% dintre elevii de peste 12 ani s-au vaccinat pentru Covid-19. Care este situația profesorilor, conform ministrului educației.
14.01.2022 | 07:59
Circa 40 dintre elevii de peste 12 ani sau vaccinat afirma ministrul educatiei Ce a spus acesta despre situatia profesorilor
ADVERTISEMENT

Ministrul educației spune că circa 40% dintre copiii de școală care au peste 12 au s-au vaccinat împotriva noului coronavirus.

Câți copii s-au vaccinat la noi în țară. Răspunsul ministrului educației

Numai în ultima săptămână s-au vaccinat 4.000 de copii de peste 12 ani, aceasta fiind categoria care este eligibilă pentru vaccin în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Curând vor fi disponibile la noi în țară și dozele pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.

În total, numărul celor vaccinați era de 456.000 acum șapte zile, dar acum el a ajuns la o valoare mai mare, fiind în creștere față de săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

“În rândul elevilor, numărul total al celor vaccinaţi era de 456.000 acum exact o săptămână. Astăzi sunt 460.000, se apropie de 40% din totalul elevilor eligibili, adică de la 12 ani în sus”, a declarat Sorin Cîmpeanu, joi seară, la B1 Tv.

În ceea ce privește profesorii, „cei care au dorit să se vaccineze au făcut-o deja, în cea mai mare parte”, a explicat acesta.

ADVERTISEMENT

Ce a mai spus ministrul despre bursele pentru elevi

Ministrul a mai vorbit și despre bursele pentru elevi și a spus că ministerul pe care îl conduce are intenția de a majora bursele elevilor pe cât se poate.

Mai mult decât atât, Sorin Cîmpeanu a spus că elevii care învață bine pot aduce venituri importante în familie, deoarece bursa socială, de exemplu, se poate cumula cu cea de merit, de studiu sau de performață.

ADVERTISEMENT

Conform ministrului educației, se poate ajunge la situații în care copiii să câștige burse de 1.000 de lei.

Dacă într-o familie sunt mai mulți copii care învață bine, atunci putem vorbi chiar de 2.000-3.000 de lei aduși de copii, care subliniază importanța școlii, a spus ministrul.

„Există posibilitatea să cumulezi burse. Dacă vom reuși să creștem cuantumul, și am crescut foarte mult cuantumul, și un copil care învață și merge la școală, și n-are absențe poate lua o bursă cumulată cu o altă bursă în valoare, să spunem, de 1.000 de lei, și suntem aproape de acest nivel.

O familie monoparentală, poate, cu doi sau trei copii care înțeleg importanța școlii reușesc să obțină burse în valoare de 1.000 x 3, gândiți-vă că deja sunt 3.000 de lei”, a explicat ministrul educației pentru sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT