News

Circa 50 de persoane blocate în telescaunul din Vatra Dornei. Intervenție a pompierilor militari și a salvamontiștilor

Câteva zeci de persoane sunt blocate duminică în telescaunul din stațiunea Vatra Dornei, iar autoritățile au transmis că are loc o intervenție a pompierilor și salvamontiștilor
24.04.2022 | 17:10
Circa 50 de persoane blocate in telescaunul din Vatra Dornei Interventie a pompierilor militari si a salvamontistilor
Nu este primul incident de acest fel la telescaunul din Vatra Dornei. Sursa foto: Imagine de arhivă.
ADVERTISEMENT

Circa 50 de persoane au rămas blocate duminică în telescaunul din stațiunea Vatra Dornei, fiind demarată o intervenție la care participă atât pompierii militari cât și echipe de salvamontiști.

50 de persoane blocate în telescaun

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a transmis duminică că mai multe zeci de persoane au rămas blocate în telescaunul din stațiunea Vatra Dornei.

ADVERTISEMENT

La fața locului intervin pompieri militari şi salvamontişti cu utilaje specifice pentru recuperarea celor aproximativ 50 de persoane blocate, au mai precizat cei de la ISU Suceava.

La acţiunea de salvare participă şi jandarmii din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, Magda Hatnean.

ADVERTISEMENT

ISU Suceava a precizat că în jurul orei 16.30 a început procedura de coborâre a persoanelor din telescaun.

“Se lucrează la cobărârea turiştilor, echipele de pompieri au intervenit cu scările la scaunele care sunt în partea de jos. Două echipe de la Salvamont Vatra Dornei se află în deplasare către mijlocul instalaţiei de transport pe cablu. Mai aşteptăm colegii de la Serviciul Judeţean Salvamont.

ADVERTISEMENT

Sunt destul de mulţi turişti, dar vremea nu este capricioasă şi sperăm să fie repus şi cablul destul de repede”, a declarat Petru Ariciuc, salvamontist Vatra Dornei

Probleme la telescaunul din Vatra Dornei

Autoritățile nu au precizat încă care a fost cauza pentru care cele 50 de persoane au rămas blocate în telescaun chiar în duminica de Paște.

ADVERTISEMENT

Totuși, în urmă cu doar două săptămâni, o defecțiune tehnică la același telescaun din Vatra Dornei a făcut ca nouă persoane, inclusiv un minor, să rămână blocate până la intervenția echipajelor de salvare.

Și duminica din 10 aprilie a fost nevoie de intervenția pompierilor militari și a salvamontiștilor pentru coborârea persoanelor blocate.

Se pare că atunci problemele tehnice au apărut după ce un copac acoperit de zăpadă a căzut peste rețea.

ADVERTISEMENT
Tags: