News

Circulaţia metroului, dată peste cap. Un bărbat a căzut pe şine la staţia Eroii Revoluţiei

Circulaţia pe linia de metrou Pipera-Berceni, care face legătura între nordul şi sudul Capitalei, a fost dată peste cap de un incident.
17.07.2023 | 18:03
Circulatia metroului data peste cap Un barbat a cazut pe sine la statia Eroii Revolutiei
Incident la metrou, la staţia Eroii Revoluţiei Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Circulaţia metroului bucureştean a fost perturbată luni după-amiază de un incident petrecut la staţia Eroii Revoluţiei. Un bărbat a căzut pe şine, iar poliţia ia în calcul varianta ca acesta să fi încercat să se sinucidă.

Bărbatul căzut pe şine nu e de găsit

“Metrorex informeaza ca astazi, 17.06.2023, in jurul orei 16:47, în statia de metrou Eroii Revoluției, un calator a cazut in calea de rulare, posibila tentativa de suicid. In acest moment circulatia trenurilor se reorganizeaza. Personalul Metrorex a anuntat SMURD pentru interventie.

ADVERTISEMENT

Conform procedurilor interne, organele abilitate impreuna cu Metrorex vor deschide o ancheta de cercetare pentru a se stabili imprejurarile in care s-a produs evenimentul. Vom reveni cu detalii referitoare la circulatia trenurilor”, se arată într-un comunicat al Metrorex.

Ulterior, s-a constat că garnitura de tren a trecut peste bărbat fără a-l răni, acesta ridicându-se ulterior şi dispărând în tunel. “La acest moment nu a fost găsită persoana care a intrat în calea de rulare la Eroii Revoluției”, a transmis Metrorex, în alt comunicat.

ADVERTISEMENT

Nu mai departe de acum trei săptămâni un bărbat a murit după ce a căzut la metrou la staţia Aviatorilor. Ulterior, s-a dovedit că acesta era Eremia-Antonel Mîrț, un preot romano-catolic în vârstă de 39 de ani, care ar fi suferit de mai multe probleme de sănătate.

Informația a fost confirmată chiar de Episcopia Romano Catolică, printr-un comunicat. “În urma unui incident petrecut în staţia de metrou “Aviatorilor” din Bucureşti a trecut la cele veşnice pr. Eremia-Antonel Mîrţ, de la Provincia ”Sf. Iosif”, Ordinul Fraților Minori Conventuali din Moldova, în vârstă de 39 de ani.

ADVERTISEMENT

Pr. Eremia Antonel, în ciuda problemelor de sănătate, a fost caracterizat de simplitate, bunătate şi dăruire”, se arată în comunicatul Episcopiei Romano-Catolice.

Preotul era al şaselea din cei nouă copii ai soţilor Laurenţiu şi Margareta Mîrţ, din Parohia Romano-Catolică “Sfântul Francisc din Assisi”, din localitatea Rotunda, judeţul Neamţ. În perioada 1999-2003 a urmat Seminarul Teologic Romano-Catolic “Sfântul Francisc din Assisi” Roman, iar în 2005 a început studiul la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, pe care l-a absolvit în 2011.

ADVERTISEMENT

Pe 4 octombrie 2012 a fost hirotonit diacon în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, de către Excelenţa Sa Mons. Petru Gherghel, episcop de Iaşi, iar pe  29 iunie 2013 a fost hirotonit preot în Catedrala “Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi.

ADVERTISEMENT