News

Cîrstoiu, în continuare candidatul Coaliției la Primăria Capitalei. Ciucă: Nu-l susținem pe Piedone

Coaliția PSD-PNL merge în continuare cu medicul Cîrstoiu la Primăria Capitalei. Varianta Piedone, exclusă, spune Nicolae Ciucă
16.04.2024 | 15:42
Cirstoiu in continuare candidatul Coalitiei la Primaria Capitalei Ciuca Nul sustinem pe Piedone
Coaliția menține candidatura medicului la Primăria Generală, spune Ciucă / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a declarat, marți, că alianța PSD-PNL va merge în continuare cu medicul Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei, Cîrstoiu urmând ca luni să-și depună actele de candidat la Biroul Electoral Municipal. Ciucă a preciat și că Cristian Popescu Piedone nu poate fi susținut, pentru că nu este nici membru PSD, nici PNL.

Coaliția continuă pe mâna lui Cîrstoiu

Președintele PNL a declarat, luni, că, la nivelul Coaliției, se menține candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Generală, urmând ca medicul să-și depună candidatura la Biroul Electoral Municipal. În legătură cu cele apărute în presă despre managerul Spitalului Universitar, Ciucă a precizat că medicul va organiza o conferință de presă pentru a „lămuri toate aspectele”.

ADVERTISEMENT

„În acest moment, vă pot spune că la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca domnul doctor Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei şi luni să îşi depună caniddatura la Biroul Electoral Municipal. Se pregăteşte domnul doctor Cîrstoiu pentru o conferinţă pe care o are în vedere, astfel încât să poată să stea de vorbă şi să lămurească toate aceste aspecte, fiind cel care este nemijlocit implicat în acest demers”, a declarat președintele PNL, la Parlament.

Ciucă, despre varianta Piedone: „Nu susținem o astfel de candidatură”

În legătură cu informațiile potrivit cărora cei de la PSD sunt nemulțumiți de sondajele defavorabile lui Cătălin Cîrstoiu în raport cu principalii contracandidați, Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan, și că social-democrații au propus susținerea variantei Piedone, spre nemulțumirea PNL, Ciucă a spus că înțelegerea liberalilor cu social-democrați a fost susținerea unui candidat al actualei coaliții.

ADVERTISEMENT

„PNL, indiferent de formulă, a agreat să susţină împreună cu PSD un candidat care să fie candidatul actualei coaliţii de guvernare şi într-o alianţă electorală la nivelul Capitalei. Domnul Cristian Popescu nu este nici membru PSD, nici membru PNL, motiv pentru care nu putem să îl susţinem. Nu este membru al niciunui partid. Absolut, nu susţinem o astfel de candidatură”, a spus el.

„E mai priceput să iasă din starea asta de terapie intensivă”

Potrivit președintelui PNL, solicitat să comenteze o retragere din cursă a lui Cîrstoiu, medicul dorește să continue cursa, fiind „foarte determinat”. „Pentru aceste moment, pot spune că dumnealui este foarte determinat să continue, cât am putut şi cât pot eu să înţeleg din cât l-am cunoscut pe domnul doctor Cîrstoiu, motiv pentru care, consider că odată ce vom avea toate aceste clarificări finalizate, va fi o direcţie pe care ne-o vom asuma împreună cu dumnealui, ambele partide, şi aşa cred că este normal şi onest pentru fiecare dintre noi (…) Fiind medic, cred că este mai priceput decât oricare dintre noi să iasă din starea asta de terapie intensivă”, a apreciat liderul liberal.

ADVERTISEMENT

Există și un plan B?

Președintele PNL a vorbit însă și de posibilitatea unui „plan B”, în situația în care medicul Cătălin Cîrstoiu renunță la campanie, aplicarea acestui ipotetic plan urmând să fie luată în parteneriat cu colegii de coaliție.

„În momentul în care vom ajunge la acea situaţie, vom lua decizia împreună cu partenerii noştri de coaliţie, pentru că am pornit pe un drum împreună, normal este să mergem pe acest drum împreună, cu un candidat agreat de ambele partide.  În momentul ăsta avem o singură variantă. Dacă vom avea nevoie să aplicăm varianta B sau varianta C, o vom face la vremea respectivă. Noi susţinem doar un candidat care este agreat”, a precizat Ciucă.

ADVERTISEMENT