News

Nicușor Dan răspunde atacurilor lui Piedone. Primarul general dezvăluie câți bani a strâns din donații

Nicușor Dan răspunde atacurilor lui Piedone: „Dacă noi am fi o societate normală, ar fi la periferia societății și toată lumea ar râde de el”.
12.04.2024 | 22:36
Nicusor Dan raspunde atacurilor lui Piedone Primarul general dezvaluie cati bani a strans din donatii
Nicușor Dan spune că, într-o societate normală, nici nu s-ar pune în discuție ca Piedone să fie primar / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, vineri, că contracandidatul său la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone ar fi la „periferia societății” dacă „am fi o societate normală”. Nicușor Dan a declarat și câți bani a strâns din donații pentru campania sa.

Nicușor Dan răspunde atacurilor lui Piedone

Nicușor Dan a răspuns, vineri, la atacurile primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care l-a calificat pe primarul general „cerșetor, păcălitor și șmecher”, după ce acesta a anunțat că-și redeschide site-ul de campanie și că bucureștenii pot să ofere donații.

ADVERTISEMENT

Primarul general a declarat că finala pentru Primăria Capitalei se va juca între el și Cristian Popescu Piedone, dar a spus că rivalul lui nu ar avea ce să caute într-o societate normală.

„Acest om, dacă noi am fi o societate normală, ar fi la periferia societății și toată lumea ar râde de el, nicidecum nu s-ar pune problema ca el să fie primarul Capitalei. În primul rând, acest om este condamnat penal pentru corupție. Este definitiv”, a spus Nicușor Dan, scrie Digi 24.

ADVERTISEMENT

Donații pentru un „politician independent”

Primarul general a vorbit și de banii strânși din donații pentru campania sa electorală pentru Primăria Capitalei, spunând că peste o mie de oameni au donat în trei zile, pentru că este un „politician independent”. Dan a spus că donatorii sunt cetățeni români, persoane fizice.

„Donează pentru că eu sunt un politician independent. În primul rând vreau să mulțumesc celor peste o mie de oameni care au donat în aceste trei zile. Legea spune că finanțăm doar partide și nu independenți și atunci ca să desfășor această campanie am solicitat ajutorul oamenilor”, a spus Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Potrivit primarului general, înainte de anunțul redeschiderii site-ului său de campanie, donațiile s-au ridicat la suma de aproape 150.000 de euro iar după acest anunț a strâns echivalentul a 30.000 de euro.

„Înainte de anunțul pe care l-am făcut acum două sau trei zile am strâns cam 150.000 de euro și după anunțul ăsta au fost peste 1000 de persoane care împreună au donat, nu am suma exactă, dar de ordinul a 150 de mii de lei, deci cam 30.000 euro”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Vrea să strângă 450.000 de euro pentru campanie

Nicușor Dan a mai spus că nu a primit bani de la Alianța Dreapta Unită (ADU) dar rămâne „deschis” eventualului demers și că ar dori să strângă pentru campanie 450.000 de euro, având în vedere prețurile publicității stradale și online.

„De exemplu publicitatea pe care o vedeți pe stradă este un contract pe toată perioada până la începutul campaniei efective când n-avem voie, conform legii, să punem decât afișe pe un panou pe care îl pun primăriile de sector, publicitatea stradală pe care o vedeți prin oraș a costat 180 de mii de euro.

Publicitatea pe care o fac pe online, până acum m-a costat cam 1000 de euro la două zile. Acum am mărit ritmul și costă cam 1000 de euro pe zi. Dacă aș avea, aș plăti 5000 de euro pe zi. Am avut niște discuții cu liderii Alianței Dreapta Unită, dar nu vreau să le forțez mâna”, a spus Nicușor Dan.

 

 

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Propagandistul lui Vladimir Putin spune că „războiul nuclear este inevitabil”: „Să comparăm ale...
Propagandistul lui Vladimir Putin spune că „războiul nuclear este inevitabil”: „Să comparăm ale cui arme strategice sunt mai mari!”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Raisa Maria, fetiţa de 2 ani şi 5 luni dispărută la Breasta, în...
Raisa Maria, fetiţa de 2 ani şi 5 luni dispărută la Breasta, în Dolj, este de negăsit. De ieri, copila e căutată neîncetat
Ce relaţii pot avea între ele fostele soţii ale lui Cristi Borcea. Milionarul...
Ce relaţii pot avea între ele fostele soţii ale lui Cristi Borcea. Milionarul s-a lăudat că le dă oxigenul cu care trăiesc
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Ce mare sfânt este sărbătorit în Calendarul ortodox pe 28 mai 2024. Trebuie...
Ce mare sfânt este sărbătorit în Calendarul ortodox pe 28 mai 2024. Trebuie să rostești această rugăciune
Armin Nicoară și Claudia Puican, locuință de lux în Dubai. Imagini cu noul...
Armin Nicoară și Claudia Puican, locuință de lux în Dubai. Imagini cu noul apartament
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam...
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam umilit, batjocorit, neimportant. Un mediu toxic”
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne...
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa..”