News

Ciucă spune că PNL va avea propriul candidat la Primăria Capitalei, „în situație extremă”. „Avem varianta planul B, avem planul C”

Nicolae Ciucă, despre strategia PNL în cazul retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru PMB. „Avem planul B, avem planul C”
18.04.2024 | 22:48
Ciuca spune ca PNL va avea propriul candidat la Primaria Capitalei in situatie extrema Avem varianta planul B avem planul C
Ciucă spune că liberalii au soluții pentru Primăria Capitalei, fără medicul Cîrstoiu / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că liberalii au un „plan B”, „plan C” la Primăria Capitalei, în situație de „extremă urgență”, în eventualitatea retragerii candidatului Coaliției, Cătălin Cîrstoiu.

Nicolae Ciucă : „Avem varianta planul B, avem planul C”

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că PNL are soluții pentru Primăria Capitalei, în cazul în care candidatul comun, medicul Cătălin Cîrstoiu, va fi retras din cursa electorală.

ADVERTISEMENT

Liderul liberailor a spus că, dacă medicul Cîrstoiu va fi scos din campanie și, în lipsa unui candidat comun care să nu vină nici de la social-democrați, nici de la liberali, PNL va prezenta un candidat propriu.

„Avem varianta planul B, avem planul C. Cât de mult aș dori eu acum să devoalez un plan, nu o fac, dar dacă va fi nevoie, PNL, într-o situație de extremă urgență ca să folosesc această sintagmă, va avea propriul candidat, nu e problemă, avem resursa umană să identificăm acel candidat al PNL. Repet, extremă urgență. Dacă identificăm un candidat comun din afara celor două partide e posibil să luăm o decizie în acest sens. După declarațiile de azi, vedeți că resursa e inepuizabilă”, a declarat Nicolae Ciucă pentru Digi 24.

ADVERTISEMENT

„După ce vorbesc cu executivul partidului cu BPN, luăm o decizie și desemnăm un candidat. Sunt foarte importante, pentru că am reușit să ajungem la un numitor comun în municipiile sau în județele unde nu avem primari de municipiu reședință de județ unde ne dorim să menținem majoritate și să păstrăm consiliile județene, și ar fi păcat după ce am avut un numitor comun pe lista alegerilor europarlamentare să nu avem un rezultat similar și pentru București”, a spus liderul PNL.

Nici Nicușor Dan, nici Piedone

Nicolae Ciucă a mai spus că nu-l va susține pe actualul primar general, Nicușor Dan, spunând că PNL a format alianțe pentru alegerile pentru Parlamentul European și pentru județe la alegerile locale dar Nicușor Dan nu a dorit să fie membru al partidului.

ADVERTISEMENT

„Ar fi absolut de neînţeles, atât timp cât Nicuşor Dan nu vrea să fie membru al PNL, să avem această alunecare către relevanţa candidaturii sale către Primăria Bucureşti”, a spus Nicolae Ciucă.

Totodată, liderul PNL a spus că alegătorii din București ai partidului nu ar fi de acord să-l susțină nici pe candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone. Liderii liberali au comentat cu iritare unele informații potivit cărora Piedone ar putea fi susținut, direct sau indirect, de social-democrați, în cazul în care medicul Cîrstoiu părăsește campania.

ADVERTISEMENT