News

Cristian Popescu Piedone nu crede în sondaje. ”Nu mă retrag din această cursă. Nu mă descurajează”

Edilul Sectorului 5, candidat la Primăria Capitalei, spune că nu este descurajat de rezultatele sondajelor și nu se retrage din competiția electorală
16.04.2024 | 12:42
Cristian Popescu Piedone nu crede in sondaje Nu ma retrag din aceasta cursa Nu ma descurajeaza
Cristian Popescu Piedone nu crede în sondaje Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Deși majoritatea sondajelor îl dau câștigător la București pe Nicușor Dan, Cristian Popescu Piedone susține că nu se va retrage din cursă pentru că nu crede în sondaje.

Cristian Popescu Piedone nu crede în sondaje

Primarul de la Sectorul 5 mai spune că preferințele bucureștenilor vor fi cunoscute abia în ziua alegerilor și îi îndeamnă e bucureșteni să meargă să voteze.

ADVERTISEMENT

„Am spus-o și o repet de la început. Am spus că nu mă retrag din această cursă, nu cred în sondaje. Singurele sondaje reale vor rezulta în urma votului din data de 9 iunie.

Nu m-a descurajat și nici nu mă descurajează. Eu am plecat cu acel gând și mă duc în ultima zi cu același gând.

ADVERTISEMENT

Eu vând, fiind de 30 de ani lângă cetățeni și în stradă, merg pe jos în fiecare zi, fără exagerare, cel puțin în weekend, vă spun de pe telefon, pași aproape 17 kilometri,

Am bătut Bucureștiul de la stânga la dreapta, oamenii mergând pe stradă. Cei ce nu vor nici nu se uită, dar majoritatea vin spre tine, nu întind eu mâna să cerșesc. Ei vin și lucrurile se simt.

ADVERTISEMENT

Acum, fiecare are strategia lui, fiecare poate să își motiveze electoratul lui, prin comportament, prin aceste sondaje care nu seamănă stânga cu dreapta.

Nici eu nu am cum să cred că actualul primar poate să stea la un asemenea procent.

Oamenii încearcă să-i motiveze ori să se ducă la vot ori să stea acasă că acel candidat o să iasă. Și în ziua alegerilor, când am cerut fiecărui cetățean să-și sacrifice din viața lui să se ducă la vot, el poate zice ‘Domnule, hai că Piedone oricum iese, hai să bem o bere’. Nu! Beți berea după închiderea urnelor, dar 10 minute duceți-vă să votați.

ADVERTISEMENT

Nu spun să mă votați pe mine, dar absenteismul dumneavoastră favorizează marile mașinării și logistica unor partide de care eu nu beneficiez”, a declarat el la România TV.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Sociopol între 9 aprilie– 13 aprilie, Nicușor Dan se află pe primul loc în preferințele bucureștenilor (43%). Este urmat de Cristian Popescu Piedone (41%), Cătălin Cîrstoiu (8%), Mihai Enache (5%) și Alexandru Pânișoară (3%).

Un alt sondaj, făcut public de CURS, îl dă pe primul loc pe Cristian Popescu Piedone cu 38% din preferințele bucureștenilor, urmat de Nicușor Dan cu 27%și de Cătălin Cîrstoiu cu 23%.

ADVERTISEMENT