News

Nicușor Dan spune că PSD ia distanță de Cătălin Cîrstoiu. „Electoratul social-democrat merge către Piedone”

Nicușor Dan: „Începe o delimitare a PSD de Cătălin Cîrstoiu”. Electoratul social-democraților se orientează către candidatul Cristian Popescu Piedone
18.04.2024 | 16:48
Nicusor Dan spune ca PSD ia distanta de Catalin Cirstoiu Electoratul socialdemocrat merge catre Piedone
Nicușor Dan spune că și-ar dori o susținere din partea PNL / Foto: Facebook, Nicușor Dan
ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că social-democrații încep să se îndepărteze de candidatul Coaliției la Primăria Bucureștiului, medicul Cătălin Cîrstoiu, și că această delimitare va conduce electoratul PSD să se orienteze către candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone.

Nicușor Dan: „Începe o delimitare a PSD de domnia sa”

Nicușor Dan a comentat, joi, într-o conferință de presă, informațiile potrivit cărora există și o variantă ca medicul Cătălin Cîrstoiu să se retragă din cursa electorală. Primarul general a subliniat că PSD începe să se delimiteze de Cîrstoiu dar că nu știe dacă social-democrații se vor apropia „oficial” de contracandidatul său de la PUSL, Cristian Popescu Piedone.

ADVERTISEMENT

„Începe o delimitare a PSD de domnia sa (…), ceea ce corespunde cumva cu ceea ce electoratul PSD face, ne spun sondajele, merge către Cristian Popescu Piedone. Deci, nu ştiu în ce măsură, în mod oficial, conducerea PSD se va apropia de candidatul Cristian Popescu Piedone, în condiţiile în care avem alegeri într-un singur tur şi în mod evident şanse de a câştiga au doar doi candidaţi”, a declarat  Nicușor Dan.

Nicușor Dan a comentat și o eventuală susținere din partea liberalilor, dacă medicul nu-și va depune candidatura la Biroul Electoral Municipal, luni. Miercuri, Cătălin Cîrstoiu a declarat că nu va ieși din cursă, cu toate că acuzațiile de incompatibilitate și informațiile „pe surse” că alianța PSD-PNL ar lua în calcul retragerea sa i-au afectat imaginea și i-au dezorientat electoratul.

ADVERTISEMENT

Primarul general și-ar dori o susținere PNL

„Parte importantă din publicul care votează regulat PNL nu se regăseşte în candidatul comun (…) Cîrstoiu şi cu atât mai puţin în Cristian Popescu Piedone. Acum, eu sunt o persoană realistă. Din păcate, a fost luată această decizie a suprapunerii alegerilor europarlamentare cu alegerile locale.

E foarte greu pentru această alianţă  să meargă împreună la alegerile europarlamentare şi la alegerile locale să meargă separat. Cred că ăsta e şi motivul pentru care au căutat un candidat comun. Deci, evident că mi-aş dori (…) pentru că, în opinia mea, există o conexiune între mine şi simpatizanţii Partidul Naţional Liberal, însă mi se pare puţin probabil la momentul acesta”, a declarat Nicuşor Dan.

ADVERTISEMENT

Primarul general a spus că a avut discuții cu liberalii, fără a intra în amănunte despre ce anume dar a precizat că electoratul de dreapta l-a adus la Primăria Generală și că, în contextul tensiunilor actuale dintre PNL și PSD, așteaptă ca tot acest electoral să-l voteze.

„Ce pot să vă spun este că în 2020 am fost votat de un public de dreapta, de simpatizanţii PNL. Am încercat să fac tot ce a ţinut de mine pentru ca mandatul ăsta să corespundă aşteptărilor lor şi în continuare, în această polarizare care se face din nou între dreapta şi PSD, mi-aş dori ca toţi simpatizanţii de dreapta să mă voteze”, a spus Dan.

ADVERTISEMENT