Life

Legendele sinistre din Casa Poporului. Fantomele rup sigilii, fluieră sau pornesc sistemele de securitate

Legendele sinistre din Casa Poporului. Se spune că aici sunt fantome care rup sigilii, fluieră și chiar pornesc sistemele de securitate.
25.06.2023 | 07:00
Legendele sinistre din Casa Poporului Fantomele rup sigilii fluiera sau pornesc sistemele de securitate
Legendele sinistre din Casa Poporului. Foto Colaj Fanatik / Capturi Youtube (Shary Vlog-R / Umblu Teleleu)
ADVERTISEMENT

Legendele sinistre din Casa Poporului. Se spune că acolo sunt fantome care rup sigilii și inclusiv pornesc sistemele de securitate!

Fantomele rup sigilii, fluieră sau pornesc sistemele de securitate, toate în Casa Poporului

Casa Poporului are o poveste tragică despre doi zidari sacrificați. O femeie din Iași este convinsă că fiul său a murit atunci când lucra la ridicarea Palatului Parlamentului.

ADVERTISEMENT

Clădirea a fost una dintre cele mai mari dorințe ale lui Nicolae Ceaușescu, dar a cerut multe sacrificii, inclusiv umane. Tânărul a fost dat dispărut în 1989 pe șantierul de la Casa Poporului. Femeia spune că băiatul ei, pe nume Ștefan, a fost zidit într-un stâlp.

Femeia a mers să își caute băiatul la București, acolo unde el lucra. Aceasta a călătorit cu niște muncitori care lucrau chiar la Palatul Parlamentului și a auzit cum a spus cum vorbeau despre un tânăr sacrificat. Acesta  ar fi căzut într-un cofraj de beton și ar fi rămas acolo îngropat. Încă o tânără, pe nume Ana, a murit și ea.

ADVERTISEMENT

Câți oameni au murit în timpul construirii Casei Poporului. Se spune că acum sunt fantome acolo

În total, pentru construirea a Casei Poporului și-ar fi dat viața 10 sau 15 oameni, după cum își amintește Anca Petrescu, arhitectul-şef al Casei Poporului.

Referitor la moartea tânărului Ștefan și la cazurile în care s-a vorbit că morții ar fi fost zidiți în pereți, aceasta a negat aceste lucruri și a spus că este doar o „aberație”, iar după fiecare accident erau făcute investigații. Dar moartea Anei este reală, într-adevăr.

ADVERTISEMENT

„S-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit de la o înălţime de 16 metri. În total au fost 10-15 accidente mortale, iar de fiecare dată când se întâmpla o tragedie, directorul coordonator era destituit.

Am auzit şi eu despre legendele morţilor zidiţi în pereţi, ba chiar la un moment-dat se spunea că Piaţa Constituţiei este pavată cu cadavre ascunse.

ADVERTISEMENT

Aberant! După fiecare accident mortal se făcea o investigaţie militară şi cădeau capete de la nivel înalt pentru asta. Până la urmă era un şantier de stat, imens, era aproape de neevitat să nu se întâmple ceva”, a spus aceasta, conform Adevărul.

Tocmai de aceea, se crede că Palatul Parlamentului este bântuit de fantomele celor care au murit la construcția acestuia.

Se spune că fantomele apar noaptea pe coridoare, rup sigilii și fluieră. De asemenea, fantomele ar face să se activeze inclusiv alarmele de securitate.

Oamenii care lucrează noaptea în Casa Poporului povestesc că aceste fantome au început să își facă prezența în urmă cu circa 10 ani. Una dintre cele mai cunoscute fantome este botezată Anca, o tânără ce le cere ajutor oamenilor.

ADVERTISEMENT