Fotbal international

Clasamentul în care Pep Guardiola cucerește Anglia! Antrenorul spaniol a obținut cele mai rapide 100 victorii în istoria Premier League

31.12.2019 | 09:55
Clasamentul in care Pep Guardiola cucereste Anglia Antrenorul spaniol a obtinut cele mai rapide 100 victorii in istoria Premier League
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola este unul dintre cei mai prolifici antrenori din istorie și a obținut rezultate notabile indiferent de echipele pe care le-a antrenat (Barcelona, Bayern Munchen, Manchester City). Tehnicianul a mai reușit să stabilească încă un record și anume să obțină cele mai rapide 100 de victorii în Premier League.

Pep Guardiola, record după record în Premier League

Manchester City a reușit să câștige cu 2-0 pe teren propriu în fața lui Sheffield United, în ultima etapă de campionat. Astfel, Pep Guardiola a obținut a 100-a victorie pe banca „cetățenilor” în Premier League în 137 de partide.

ADVERTISEMENT

Guardiola a obținut cele mai rapide 100 de victorii în campionatul Angliei, devansându-l pe Jose Mourinho, care a avut nevoie de 142 de meciuri, el fiind cel care a deținut recordul până la ultima victorie a lui Pep din campionat.

Lista antrenorilor cu cele mai rapide 100 victorii în Premier League:

  1. Pep Guardiola – 137 de meciuri
  2. Jose Mourinho – 142 de meciuri
  3. Sir Alex Ferguson – 162 de meciuri
  4. Arsene Wenger – 179 de meciuri
  5. Rafa Benitez – 181 de meciuri
  6.  Claudio Ranieri – 187 de meciuri
ADVERTISEMENT

Recordul negativ al lui Pep Guardiola din acest an

Chiar dacă a reușit lucruri mărețe pe banca lui Manchester City, Pep Guardiola a avut parte de un moment mai puțin plăcut, chiar la finalul anului. „Cetățenii” au pierdut partida din deplasare cu Wolverhampton, 2-3, deși au condus cu 2-0.

Totuși, recordul negativ al său se referă la faptul că echipa a avut o posesie de doar 38%, tehnicianul spaniol fiind recunoscut pentru stilul de joc pe care îl impune la echipe și în care cere o posesie mare în timpul meciurilor.

ADVERTISEMENT

Este adevărat că City a jucat cu un om în minus încă din minutul 12, atunci când Ederson a primit cartonașul roșu, iar Pep a făcut mai multe modificări și a introdus în teren jucători cu profil defensiv.

  • 48 de ani a împlinit Pep Guardiola pe 18 ianuarie
  • 1 iulie 2016 este anul în care Pep Guardiola a preluat-o pe Manchester City
  • 2 titluri de campion, 2 Cupe ale Angliei, 1 Cupă a Ligii Angliei și 2 Supercupe ale Angliei a obținut Pep Guardiola de când o antrenează pe Manchester City
ADVERTISEMENT