Life

Claude Ruiz, fiul cel mic al lui Pablo Picasso, a murit la 76 de ani. A fost fotograf și regizor de film

Claude Ruiz, băiatul cel mic al lui Pablo Picasso, a încetat din viață la 76 de ani. A lucrat ca fotograf și a fost administrator al moștenirii tatălui său.
25.08.2023 | 08:53
Claude Ruiz fiul cel mic al lui Pablo Picasso a murit la 76 de ani A fost fotograf si regizor de film
Claude Ruiz, băiatul cel mic al lui Pablo Picasso, a încetat din viață la 76 de ani. A lucrat ca fotograf. Sursa foto: quepasamedia.com
ADVERTISEMENT

Claude Ruiz, fiul cel mic al lui Pablo Picasso, a murit la 76 de ani. A fost fotograf și regizor de film. Vestea a fost confirmată de avocatul său prin intermediul presei internaționale. În momentul de față nu se cunoaște cauza decesului.

Claude Ruiz, băiatul cel mic al lui Pablo Picasso, a încetat din viață la 76 de ani. A lucrat ca fotograf

Claude Ruiz, băiatul cel mic al lui Pablo Picasso, a încetat din viață la vârsta de 76 de ani, în cursul zilei de joi, 24 august 2023. Trecerea în neființă a avut loc în Elveția, acolo unde locuia regretatul artist care lucrat ca fotograf.

ADVERTISEMENT

„A decedat în Elveţia, la vârsta de 76 de ani”, a spus avocatul Jean-Jacques Neuer prin intermediul unui comunicat de presă pentru AFP, notează The Guardian. Apărătorul nu a precizat care a fost cauza decesului acestuia.

Fiul lui Picasso și al pictoriței de origine franceze Françoise Gilot, a lăsat în urma sa o familie îndurerată, o soție, Sylvie Vautier, și doi copii. În plus, a lăsat o moștenire și o moșie deținută de regretatul său tată pe care a administrat-o ani la rând.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Claude Ruiz Picasso s-a ocupat de averea și patrimoniul celebrului Pablo Picasoo din 1989 până în iulie anul acesta. În momentul de față, responsabilitatea îi aparține în totalitate surorii sale mai mici, Paloma.

„Nu m-am așteptat și nu mi-am dorit să am un astfel de rol sau să am vreo influență asupra moștenirii tatălui meu”, i-a spus Claude Ruiz Picasso biografului lui Pablo Picasso, John Richardson, mai arată sursa citată mai sus.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Claude Ruiz Picasso

Claude Ruiz Picasso este cunoscut drept fiul mai mic al artistului spaniol Pablo Picasso, care a avut patru copii. Regretatul artist care a lucrat ca fotograf și regizor de film este rodul iubirii dintre pictor și Françoise Gilot, care a murit anul acesta la vârsta de 101 ani. Pictorița i-a dăruit și o fată, Paloma.

Renumitul pictor a mai avut un băiat pe nume Paul din relația cu Olga Khokhlova. Acesta a murit în anul 1975, dar și o fiică pe nume Maya, din legătura amoroasă avută cu Mariei-Thérčse Walter, care a murit în 2022.

ADVERTISEMENT

Fiul lui Pablo Picasso a lucrat ca asistent pentru celebrul fotograf Richard Avedon timp de aproape un an. Ulterior, regretatul artist s-a angajat ca fotojurnalist pentru revistele Time Life, Vogue și Saturday Review.

În 2011, Claude Ruiz Picasso a fost distins cu cea mai înaltă onoare a Franței. Concret, este vorba de Legiunea de onoare care i-a fost oferită pentru munca sa ca artist și ca administrator desemnat de instanță al proprietății tatălui său.

Pablo Picasso, un artist cu lucrări numeroase

În prezent, patrimoniul Picasso este unul dintre cele mai bogate din lumea artei. Pictorul a lăsat în urma sa peste 45.000 de lucrări, dintre care 1.885 de picturi, 1.228 de sculpturi, 7.089 de desene, 30.000 de imprimeuri, 150 de caiete de schițe și 3.222 de lucrări ceramice.

De asemenea, Pablo Picasso a lăsat milioane în numerar. Specialiștii susțin că proprietatea sa era estimată în urmă cu ani buni la 650 de milioane de lire sterline. Regretatul pictor a murit la vârsta de 91 de ani, în 1973.

În altă ordine de idei, celebrul pictor nu a lăsat un testament și după moartea sa copiii au început să se certe pentru a-și împărți proprietățile. A durat 6 ani ca lucrările sale să ajungă la Claude, Paloma, Maya și doi dintre nepoții săi, Marina și Bernard Ruiz-Picasso.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink